Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We missen de mama die over ons waakt wel een beetje”

K3 over het vertrek van Kristel Verbeke

-

K3 heeft gisteren voor het eerst publiekeli­jk gereageerd op het vertrek van hun manager Kristel Verbeke. Die stapte halverwege de opnames van hun eerste film

K3 Love Cruise plots op omdat ze vond dat ze haar pupillen niets meer bij te brengen had.

“We missen die mama die over ons waakt wel een beetje”, aldus Klaasje. “Maar we mogen haar altijd bellen als we met een vraag zitten of nog een tip nodig hebben, en daar hebben we al gebruik van gemaakt. Ze is dus nog niet helemaal verdwenen, en dat voelt wel veilig.”

K3 staat er sowieso niet alleen voor op de filmset in Rotterdam, op het enorme schip SS Rotterdam dat na ettelijke wereldreiz­en nu al enkele jaren aangemeerd ligt in de haven. Marthes vriendje Viktor Verhulst werkt als opnameassi­stent op de filmset en is dus de hele tijd aan haar zijde.

Hanne, Klaasje en Marthe krijgen in hun filmdebuut ook het gezelschap van Jacques Vermeire en de Nederlands­e acteurs Winston Post, Nicolette van Dam en Tim Douwsma. En gisteren raakte ook bekend dat ook Sven De Ridder en Maartje Van Neygen – dochter van Sanne en Erik – meedoen.

“We leren veel van die andere acteurs”, zeggen de drie. “In het begin waren we bang voor die hele stukken tekst die we vanbuiten moesten leren, maar dat valt reuze mee. We krijgen wel eens de slappe lach, maar dan blijven we gewoon doorspelen. Dat levert vaak het meest spontane resultaat op.”

Sven De Ridder vertolkt Elvin, een ‘parelelf’ die ooit ontvoerd werd door de betovergro­otvader van Klaasje en daarom nu wraak wil nemen op de meisjes tijdens een cruise waar ze als special guest meereizen. “De schminkste­rs hebben twee uur werk aan mij”, zegt De Ridder. “Ik zie eruit als een kruising tussen Smeagol uit Lord of the Rings en de Geest uit Aladdin. Het is heel leuk samenwerke­n met de meisjes van K3, en ik ben nu meer dan ooit de held van mijn dochter.”

Hanne, Klaasje en Marthe zijn al vijf weken aan het draaien. “Het zijn best lange en vermoeiend­e dagen, maar we kunnen gelukkig blijven slapen op het schip, want het is ook een hotel”, zeggen ze. “Tijdens de week overnachte­n we dus hier, in het weekend gaan we naar huis.”

Over een week nemen de drie afscheid van Rotterdam, waarna ze nog enkele dagen in Antwerpen filmen. K3 Love Cruise loopt vanaf 13 december in de bioscoop en zal ook een aantal nummers bevatten van het nieuwe K3-album dat op 17 november verschijnt.

 ?? FOTO'S CARLO COPPEJANS ?? De meisjes van K3 in actie tijdens de opnames van K3 Love Cruise: “We leren veel van de andere acteurs.”
FOTO'S CARLO COPPEJANS De meisjes van K3 in actie tijdens de opnames van K3 Love Cruise: “We leren veel van de andere acteurs.”
 ??  ?? ‘Parelelf' Sven De Ridder: “Ik ben nu meer dan ooit de held van mijn dochter.”
‘Parelelf' Sven De Ridder: “Ik ben nu meer dan ooit de held van mijn dochter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium