Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste Burger King van het land opent in voormalige Quick aan Kinepolis

- Onze redacteur nam de proef op de som. Bekijk zijn allereerst­e Whoppererv­aring op gva.be

De eerste Burger King van het land opende gisteren naast Kinepolis Antwerpen. Zo is de Scheldesta­d voor België ‘home of the Whopper’, de slogan van de Amerikaans­e hamburgerk­eten, verwijzend naar hun sappige pronkstuk.

Voor Burger Brands Belgium (BBB), de holding van Burger King en Quick, was de opening gisteren een groot moment. Zelfs de CEO van BBB, toch een bedrijf dat meer dan 3.250 mensen werk verschaft, was er. In een laatste vergaderin­g ter plekke werden de violen, of braadvuren, gestemd.

De nieuwe Burger King neemt de plaats in van een Quick-vestiging: zo is het makkelijk natuurlijk. Toch stelt franchisen­emer René Korfmaker, ook baas van de Quicks op de De Keyserlei, het Astridplei­n en bij het Wijnegem Shopping Center, gerust: “We hebben er nog niet over gesproken en andere overgangen zijn niet aan de orde. We kijken wel naar andere locaties voor Burger King, dat zich in eerste instantie wil richten tot de 15- tot 25-jarigen en jonge gezinnen.”

De Quick bij Kinepolis is bijna natuurlijk verveld tot Burger King. “We waren hier aan een verplichte meerjaarli­jkse vernieuwin­g toe. Juist toen stelde BBB voor om er een Burger King van te maken. De investerin­g bleef voor mij quasi gelijk, de rest betaalden zij.”

Smaakbelev­ing

“Het grote verschil tussen Quick en Burger King is de manier van werken”, weet Korfmaker. “Quick verwarmt hamburgers op een plaat. Dan krijg je een andere smaakbelev­ing dan bij Burger King, dat een flamed grill gebruikt. De hamburger loopt er over een rekje. Na het ontdooien komen er vlammetjes onder dat rekje en krijgt het vlees zijn typische barbecuesm­aak.”

De sauzen verschille­n ook. Quick zweert bij Devos Lemmens, Burger King bij – hoe kan het anders – Heinz. “Burger King heeft bijvoorbee­ld barbecuesa­us, ket- chup, mayonaise, mosterd en zijn King Saus.”

Een verschil met de andere hamburgerk­etens is de have it your

way- filosofie. “We gaan rustig beginnen, maar je kan je hamburger zelf aankleden”, vertelt Korfmaker enthousias­t. “Wil je extra bacon, kaas of saus? Geen probleem, als je maar bijbetaalt.”

De Nederlande­r spreekt zich niet graag uit over zijn persoonlij­ke voorkeur. “Toen ik onlangs van

vakantie kwam en het logo van Quick zag, liep het water me in de mond. En ik hou van barbecue, dus ik vind Burger King een fantastisc­he aanvulling.”

JOHAN VAN BAELEN

RENÉ KORFMAKER

Burger King “Je kan je hamburgerr­ger zelf ‘aankleden’. Wil je extra bacon, kaas of saus? Geen probleem, maar ar je moet natuurlijk­lijk wel bijbetalen.””

 ??  ??
 ?? FOTO'S DIRK KERSTENS, JAN VAN DER PERRE ?? René Korfmaker lust zijn ‘eigen’ Whopper wel, het pronkstuk van Burger King.
FOTO'S DIRK KERSTENS, JAN VAN DER PERRE René Korfmaker lust zijn ‘eigen’ Whopper wel, het pronkstuk van Burger King.
 ??  ?? De eerste Belgische Burger King ligt naast Kinepolis Antwerpen.
De eerste Belgische Burger King ligt naast Kinepolis Antwerpen.
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium