Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beerschot Wilrijk begint v andaag aan v oorbereidi­ng

- (hf)

De voorbereid­ing van Beerschot Wilrijk start vandaag met de traditione­le medische en fysieke testen. De eerste training is op zaterdag, op zondag volgt de eerste oefenwedst­rijd, op het veld van derdeprovi­ncialer Nielse.

Ook donderdag en vrijdag staan er nog testen op het programma. Zaterdag om 9.30u is het verzamelen geblazen op de oefenterre­inen aan het Universi- teitsplein voor de eerste training. In de namiddag wordt een tweede keer getraind om 14.30u. Ook zondag staan er twee trainingen op het programma (9.30u en 14.00u), gevolgd door een eerste oefenwedst­rijd op het veld van Nielse (18.00u).

Nadat doelman Michael Clepkens eerder al te horen kreeg dat hij mag uitkijken naar een andere club, werden nu ook verdedigen­de middenveld­er Dylan Ragolle en rechtsback Marlon Pereira op de hoogte gebracht dat Beerschot Wilrijk geen beroep meer zal doen op hun diensten. Beiden hebben nog een doorlopend contract, maar kijken dus best uit naar een nieuwe club. Beerschot Wilrijk gaf aan voluit te zullen meewerken aan hun zoektocht naar een nieuwe club.

Ook het oefenprogr­amma van Beerschot Wilrijk is bekend. Blikvanger wordt de thuiswedst­rijd tegen AA Gent, op zaterdag 22 juli (16.30u). Van 8 tot 15 juli trekt paars-wit op stage naar het Nederlands­e Mierlo. De fandag vindt plaats op 23 juli.

Ondertusse­n kregen de Antwerpena­ars de officiële toezegging van de voetbalbon­d dat de ‘K’ van Koninklijk opnieuw mag gebruikt worden, zodat de clubnaam opnieuw KFCO Beerschot Wilrijk wordt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium