Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die Bspeler kloppen was een mijlpaal”

- KURT GULDENTOPS

Op het sterrentor­nooi van TC Wingfield leverde Christophe Van Parys (C+15/2) in de schaduw van het prestigieu­ze Heren 1 een knalpresta­tie af in zowel Heren 3 als Heren 4. De inwoner van Edegem speelde zondag in beide reeksen de finale.

Christophe Van Parys (Sporting Hove) heeft er best een opmerkelij­k tornooi opzitten. Hij schreef zich dit seizoen een eerste keer in Heren 3 (C+15/1-B+2/6) in op het sterrentor­nooi in Mechelen en ging verrassend met de hoofdprijs aan de haal. Op weg naar zijn zege nam hij voor het eerst in zijn carrière de maat van een B-speler, want in de halve finale moest Gilles Van Hout (B+4/6) er in twee sets aan geloven. Van Hout werd met 7-5 en 6-1 wandelen gestuurd.

“Dat was zo’n beetje een mijlpaal in mijn tenniscarr­ière tot op heden”, zegt Van Parys. “Het was me nooit eerder gelukt om een B-speler te kloppen. Die overwinnin­g gaf me bijzonder veel vertrouwen voor de finale. Daarin leed ik wel mijn eerste setverlies, maar hield ik tegen Laurent Demaere (C+15) toch het hoofd koel. In het verleden kon ik hem al twee keer kloppen en nu lukte het opnieuw. In sets twee en drie haalde ik het telkens met 6-3. Ja, met die overwinnin­g in Heren 3 was mijn tornooi reeds geslaagd.”

Van Parys had niet voldoende power meer over om ook zijn tweede finale van de dag, in Heren 4 tegen Jan De Gang (C+30), nog naar zijn hand te zetten.

“Eerlijk, het was een beetje op en Jan De Gang speelde bovendien sterk. Vier wedstrijde­n in twee dagen waren net iets te veel van het goede. Ik had veel energie in mijn finale in Heren 3 gestoken. Vooral die prestatie wil ik onthouden.”

Van Parys is overigens geen tennisser pur sang, maar heeft vooral voetbalblo­ed door de aderen stromen.

“Ik speelde bij Belgica Edegem en ben nu nog als liefhebber actief in het voetbal. In de winter is het voetballen, in de zomer heerst het tennis. Ik heb de smaak nu te pakken, maar wil niet meteen te veel punten sprokkelen. Al jaren speel ik interclub bij hetzelfde team en dus is een verhoging van mijn puntentota­al niet wenselijk, maar we zien wel, ik amuseer me momenteel kostelijk en vooral daar draait het om.”

Van Parys is ondertusse­n aan de slag in het tornooi van Herentalse. In zijn eerste match haalde hij het van Bo de Winter (C+15/4) met 7-5 en 6-4. In de achtste finales wacht nu de iets hoger aangeschre­ven Thomas Janssens.

 ?? FOTO TOM
GOYVAERTS ?? Christophe Van Parys.
FOTO TOM GOYVAERTS Christophe Van Parys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium