Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Je hoort hier niemand klagen”

Dames van TC Ter Breme kunnen net niet voor een vier op een rij zorgen

- (kugu)

Eén week nadat de Heren 3 (145200 punten) en Heren 8 (3040 punten) zich tot Antwerps kampioen hadden gekroond, slaagden de vrouwen van TC Ter Breme uit Brecht er net niet in dat huzarenstu­kje te herhalen.

De Dames 25/4 volgden in een razend spannende finale bij Sporting Hove wel het goede voorbeeld van hun mannelijke collega’s. Caroline en Jorinne De Bruyn, Anita Hermans en Ellen Martens hadden na hun enkelspel voor een billijke 2-2 gezorgd. In de beslissend­e dubbels trok Ter Breme het laken dan toch naar zich toe, nadat het in beide evenwichti­ge matchen telkens 7-5 en 6-4 werd.

“Het is een heel mooie prestatie van onze dames”, weet Werner Kuyps. “Het is een jonge groep die dit jaar werd samengebra­cht en meteen hoge ogen gooit. De Antwerpse kroon is een verdiende beloning.”

De Dames 35/3 slaagden er uiteindeli­jk niet in om voor een vier op een rij te zorgen bij Ter Breme. Zij gingen verdiend onderuit tegen Rua met 5-1. Met drie ploegen in de nationale eindronde, scoort Ter Breme bijzonder goed. “Je hoort hier dan ook niemand klagen in Brecht”, aldus Werner Kuyps.

In Dames 5 (65 tot 90 punten) stond er een interessan­t burentreff­en tussen TC Zevenberge­n en TC Emblem op het programma. Het was uiteindeli­jk Zevenberge­n dat de grenzen van de provincie over mag na een ruime 5-1 zege.

Nog in onze contreien haalde Royal Antwerp TC een dubbelslag binnen. Eén week nadat de Heren 6 de Antwerpse kroon op het hoofd hadden gezet, mochten nu ook de Heren 7 vieren. Zij wonnen met overtuigen­de 1-5 cijfers in de finale tegen TC De Kievit.

In september staan de nationale eindrondes geprogramm­eerd. De loting vindt weldra plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium