Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elke Godden genekt door s tress

- (basp)

Elke Godden debuteerde vorig weekend in de Belgische ploeg op de Europabeke­r in het Finse Vaasa. Door de stress en een pijnlijke aanvaring met de balk, presteerde ze niet op haar normale niveau.

Godden finishte in de 3.000 m sleepte als elfde in 11'06”88, 25 seconden boven haar recordtijd. “Het was niet goed”, vond ze. “Ik had veel stress, waardoor mijn start niet goed was. De atlete voor me liep een tempo dat ik normaal aankan, maar ik moest een gat laten. Ik probeerde de achterstan­d zo klein mogelijk te houden. Omdat ik daar zo hard op focuste, vergat ik de balk, en daar knalde ik in de derde ronde met mijn knie tegenaan. Mijn knie bloedde, maar ik voelde aanvankeli­jk niet veel pijn. Daarna heb ik met een zo goed mogelijke techniek de balken proberen te nemen. Mijn tijd was niet goed.”

Godden, die vandaag haar 21ste verjaardag viert, deed wel belangrijk­e ervaring op. “De stress heeft me dood gedaan. Het was mijn eerste internatio­nale wedstrijd. Mocht ik opnieuw kunnen lopen, met de ervaring die ik nu heb, zou dat een pak schelen. Maar het is geen schande. Ik hoor van veel Belgische toppers dat hun eerste buitenland­se ervaring tegenviel. Ik kan hier alleen maar van groeien.”

Normaal zou Godden dit weekend op het BK de 1.500 m lopen. “Door mijn pijnlijke knie heb ik moeten afzeggen. Er is een grote bloeduitst­orting, maar de dokter denkt dat het spoedig in orde komt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium