Gazet van Antwerpen Stad en Rand

9 jaar cel voor wraak op verkrachte­r zus

Haachtenaa­r probeerde brand te stichten in Rijmenam

- THEO DERKINDERE­N

Brandstich­ting in het huis van de aanrander van zijn zus, heeft een man uit Haacht met negen jaar effectieve celstraf opgezadeld. De rechter achtte hem schuldig aan moordpogin­g.

In november van vorig jaar zakte Stacy D.C. (31) af naar een woning in Rijmenam (Bonheiden). Daar woonde de man die jaren geleden zijn zus had misbruikt. Feiten waarvoor de man in kwestie veroordeel­d was, maar Stacy kon het geen plaats geven. Temeer omdat zijn zus Olga vorig jaar dood was aangetroff­en in het kanaal in Vilvoorde.

Met een klauwhamer en messen op zak drong Stacy D.C. binnen in het huis. De slapende bewoners aanvallen kon hij uiteindeli­jk niet. “Dan heeft hij maar aanmaakblo­kjes genomen en op verschille­nde plaatsen in het huis brand gesticht. Wetende dat er mensen lagen te slapen en dat de rook hen kon verstikken”, zei de openbare aanklager. Gelukkig werden de bewoners op tijd wakker en konden ze het vuur met enkele emmers water blussen.

Volgens de rechtbank gaat het wel degelijk om een moordpogin­g op zowel de man als zijn vriendin. Stacy D.C. werd daarom veroordeel­d tot negen jaar cel. “Een lange straf om het ontoelaatb­are van zijn daden te doen inzien. Hij pleegde de feiten uit wraak en dat tolereren we niet in een rechtsstaa­t”, aldus de rechter.

De familie van Stacy D.C. reageert aangeslage­n. “Het gerecht heeft geen begrip voor wat de aanleiding van dit alles was. Dit is zwaar om dragen, voor de hele familie.”

 ?? FOTO IF ?? Dat Stacy D.C. een lange celstraf krijgt, komt hard aan bij zijn familie.
FOTO IF Dat Stacy D.C. een lange celstraf krijgt, komt hard aan bij zijn familie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium