Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geweld tegen politie afgestraft

- (vdaa)

De correction­ele rechtbank van Antwerpen heeft zware straffen uitgesprok­en tegen de jongeren die in juni 2016 de wijk Luchtbal op stelten zetten. ‘Woordvoerd­er’ Wildi E. moet 37 maanden de cel in.

De correction­ele rechtbank veroordeel­de zeven jongeren uit de wijk Luchtbal voor de ongeregeld­heden die er een jaar geleden plaatsvond­en. Politiewag­ens werden bekogeld met stenen, auto’s gingen in vlammen op en een bi- bliotheek werd net niet in brand gestoken.

Het geweld werd via een Whatsapp-groep georganise­erd door Wildi E., die molotovcoc­ktails klaarmaakt­e en de politie naar de wijk lokte met valse noodoproep­en. Tegelijk trad hij op als woordvoerd­er van de jongeren. Ook zijn broer Eldi E. was gisteren bij de veroordeel­den. Vijf andere jongeren werden vrijgespro­ken, omdat de rechtbank het niet bewezen acht dat zij een actieve rol hebben gespeeld bij de agres-

sie tegenover de politie.

Werkstraf voor jeugdwerke­r

Een van de veroordeel­den is een vrijwillig­e jeugdwerke­r uit de buurt. Ook hij was volgens de rechter betrokken bij de rellen. “Hij was lid van de Whatsappgr­oep en was dus op de hoogte van wat er zou gaan gebeuren”, klonk het. De jongerenwe­rker werd veroordeel­d tot een werkstraf. Net gisteren liep hij overigens ook nog een werkstraf op wegens drugshande­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium