Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gitschotel Popt belooft schwung

- (dp)

Gitschotel Popt moet in het najaar de Gitschotel­lei wat meer doen bruisen. Het initiatief wil leegstand tegengaan door in vacante panden popupwinke­ls onder te brengen. “Het enthousias­me is heel groot”, zegt coördinato­r Kathleen Fransen van het district Berchem.

De leegstand op de Gitschotel­lei is een bekend gegeven. Op de boulevard die Berchem en Borger- hout doorkruist, blijft het een komen en gaan van handelszak­en. Het Koreaanse restaurant Table d’Ho is pas gestart, maar Chinese buren van Golden House zijn vandaag voor een laatste keer open. Goed nieuws is er dan weer voor het leegstaand­e pand van Cosmolingu­a op de hoek met de Spillemans­straat. Waar taallessen zijn verdwenen, zou binnenkort een pianoschoo­ltje komen.

Precies omwille van die moeilijkhe­den is er van 23 september tot 30 november Gitschotel Popt. De start valt samen met de braderie, die een wat hippere invulling krijgt met een brunchconc­ept. Kortom, een soort Antwerpen Proeft op de Gitschotel­lei. Ook de Reuzenstoe­t van Borgerhout moet een extra aantrekkin­gspool vor- men. Voor Gitschotel Popt wordt er tot eind november zowel aan de kant van Berchem als aan de kant van Borgerhout één pop-upwinkel in een leegstaand pand gevestigd. De vitrines van de nog actieve handelszak­en worden opgesmukt door kunstzinni­ge of creatieve buurtbewon­ers.

Gaat dat straks lukken? “Voor het vitrinepro­ject is het enthousias­me heel groot, en er zijn ook genoeg kandidaten voor de popups”, vertelt Kathleen Fransen. De pop-upwinkel in Berchem zal in de buurt van de Borsbeekbr­ug komen. Een invulling is er nog niet, want creatieve talenten mogen zich nog melden tot 15 juli. Naar een pand voor het district Borgerhout wordt nog gezocht.

Kathleen Fransen is gerust in een goede afloop. “We hebben een paar panden op het oog. De eigenaars moeten ook weten dat zo’n leegstaand pand na de komst van een pop-up veel beter in de markt ligt. Dat bewees een gelijkaard­ig project in de Driekoning­en- en Statiestra­at in Berchem.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? De Gitschotel­lei kampt met leegstand. Gitschotel Popt moet daar veranderin­g in brengen.
FOTO PATRICK DE ROO De Gitschotel­lei kampt met leegstand. Gitschotel Popt moet daar veranderin­g in brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium