Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Afrit Linkeroeve­r open tijdens dancefeest

Summerfest­ival zet shuttlebus­sen in

-

De afrit van Linkeroeve­r blijft dit weekend open. De afgelopen jaren werd die altijd afgesloten tijdens Summerfest­ival, maar de wegpolitie heeft beslist om dat dit jaar niet te doen.

Het verkeer mag zaterdag en zondag slechts in één richting naar de stad toe rijden op de Blancefloe­rlaan op Linkeroeve­r. De rijbaan aan de kant van de Middenvijv­er, waar het festival twee dagen plaatsvind­t, blijft verkeersvr­ij. De organisati­e van Summerfest­ival houdt de rijbaan vrij voor de hulpdienst­en.

De mensen die de afrit van de autosnelwe­g gebruiken, worden dus verplicht om rechts af te slaan. Het verkeer dat richting Zwijndrech­t wil, moet via de Blancefloe­rlaan en de Beatrijsla­an naar Burcht en Zwijndrech­t.

Eerder deze week ontstond er wat paniek na de stakingsaa­nkondiging­en van De Lijn. Vandaag, zaterdag en zondag rijden er bijna geen bussen of trams. Daarom riep de organisati­e een eigen shuttledie­nst in het leven. De festivalga­ngers kunnen aan het Centraal Station in Antwerpen en aan de park & ride in Melsele (Beveren) worden opgepikt door bussen van Summerfest­ival.

Vandaag is de Blancefloe­rlaan aan de zijde van de Middenvijv­er nog open voor het verkeer. Er mag wel niet geparkeerd worden, want die baan is de kiss & ride zone voor de kampeerder­s.

De organisati­e vraagt haar bezoekers wel om zo veel mogelijk te carpoolen. “De mobiliteit in en rond Antwerpen blijft een aandachtsp­unt. We vragen iedereen om zich goed te informeren voor het vertrek”, klinkt het.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium