Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drummer Radiohead bestolen tijdens shoppen in Antwerpen

Lid van headliner Rock Werchter zet camerabeel­den van boekenwink­el Melkmarkt op Twitter

-

Met drie foto’s op zijn Twitteracc­ount maakte de drummer van Radiohead gisteren bekend dat hij bestolen was in een Antwerpse boekenwink­el. De Britse band vertoeft in ons land omdat ze gisterenav­ond headliner waren van de tweede dag Rock Werchter. De politie onderzoekt de op camera vastgelegd­e diefstal.

Voor het optreden van vrijdagavo­nd op de wei van Werchter nog snel even in Antwerpen gaan shoppen moet Clive Deamer gedacht hebben. De Britse drummer is op wereldtour­nee met de legendaris­che rockgroep Radiohead. Deamer is normaal drummer bij Portishead, maar viel de laatste jaren geregeld in bij Radiohead. Donderdag stapte hij binnen bij The Other Shop op de Melkmarkt in hartje Antwerpen. “Het viel me op een bepaald moment op dat hij duidelijk iets aan het zoeken eken was”, zegt zaakvoerde­r Dannyny Aerts. “Hij ging naar buiiten en keerde even later er terug.” Terug binnen vroeg Deaamer of er camera’s in de boekenwink­el hingen. Hij had gemerkt dat zijn porrtemonn­ee kwijt was. “Op p de beelden zagen we al snel dat hij het slachtoffe­r er was geworden van eenn zakkenroll­er”, zegt Aerts..

Foto’s op Twitter

Die beelden tonen hoe oe een man met een knalrodede polo en een petje de portemonne­e van de Britse drummer uit diens jaszak haalt. Deamer maakte met zijn gsm wat foto’s van het scherm waarop de bewakingsb­eelden getoond werden. Even later gooide hij de foto’sf van de gauwdief op Twitter, in de hoop dat zo iemand de dief herkent. “Ik hoop voor hem dat het lukt en dat de daders herkend worden”,wor zegt Aerts. “We zijn met de fietsf nog gaan zoeken naar de dief en zijn kompanen, een man en een vrouw, maar tevergeefs.” Aerts hoorde ook pas nadien dat de ge- dupeerde klant de drummer van een van ’s werelds bekendste bands was. “Hij heeft dat zelf niet vermeld, hij stelde zich gewoon voor met zijn voornaam.” De politie werd donderdag op de hoogte gebracht van de diefstal. “De uitbater van de winkel zal zijn camerabeel­den aan ons bezorgen”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. “Er is aan de hand van een beschrijvi­ng nog nazicht gedaan in de omgeving, maar zonder resultaat.” De politie zag ook dat Deamer de beelden openbaarma­akte. “Wie beelden van een verdachte de wereld instuurt, moet daarmee opletten”, legt Bruyns uit. “Het kan het onderzoek schaden en je mag niet zomaar iemands afbeelding de openbaarhe­id insturen.”

“16% minder gauwdiefst­allen”

De politie benadrukt dat gauwdiefst­allen zeker niet in de lift zitten. “Elke diefstal is er één te veel”, luidt het. “Maar tegenover vorig jaar gebeurden er dit jaar 16% minder gauwdiefst­allen, dat zijn 126 feiten minder.” Volgens onze informatie bleef de buit van de zakkenroll­er beperkt en zou Deamer vooral opkijken tegen de administra­tieve rompslomp om alle officiële documenten en bankkaarte­n opnieuw aan te vragen. De drummer verwerkte zijn tegenslag gisterenav­ond voor een uitgelaten publiek op Rock Werchter, waar Thom Yorke en co de tweede dag van het festival afsloten. SAM REYNTJENS

DANNY AERTS Zaakvoerde­r The Other Shop “Ik heb pas achteraf vernomen dat het om de drummer van Radiohead ging. Hij heeft dat zelf niet vermeld en stelde zich gewoon voor met zijn voornaam.”

 ?? FOTO RR ?? Op de foto die Radioheadd­rummer Clive Deamer met zijn gsm nam van de camerabeel­den en op Twitter gooide, is heel goed te zien hoe een man zijn portemonne­e uit zijn jaszak steelt.
FOTO RR Op de foto die Radioheadd­rummer Clive Deamer met zijn gsm nam van de camerabeel­den en op Twitter gooide, is heel goed te zien hoe een man zijn portemonne­e uit zijn jaszak steelt.
 ?? FOTO RR ?? Clive Deamer in actie met Radiohead.
FOTO RR Clive Deamer in actie met Radiohead.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium