Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog vijf tot zes versterkin­gen op komst”

Beerschot Wilrijk begint vandaag aan voorbereid­ing op nieuw seizoen

- HUGO FRET

Vandaag om 9.30u verwacht Beerschot Wilrijkcoa­ch Marc Brys zijn spelers voor de eerste training van het nieuwe seizoen. De kern is nog niet volledig, want volgens voorzitter Eric Roef die momenteel nog in het buitenland vertoeft mikt de club nog op een vijftal versterkin­gen.

De eerste trainingsw­eek wordt afgewerkt op de velden aan het Universite­itsplein in Wilrijk. Zondag en donderdag, respectiev­elijk tegen Nielse en Zoersel, staan er ook al twee oefenwedst­rijden op de planning. Daarna - van 8 tot 15 juli - vertrekt Beerschot Wilrijk op stage naar het Nederlands­e Mierlo. Daar moet net als vorig seizoen de basis gelegd worden voor een geslaagd seizoen. “We gaan zeker niet roepen dat we voluit voor een vijfde titel op rij gaan”, zegt Roef. “Het is wel onze ambitie om mee te doen met de top vier. Of dat zal lukken, weet je nooit. Het probleem is natuurlijk dat alle ploegen van 1B met die ambitie starten. We beseffen dat het een moeilijk seizoen zal worden, maar dat schrikt ons niet af. We zullen goed gewapend zijn. Ondertusse­n bouwen we verder aan de toekomst van de club.” Een aantal vertrouwde gezichten zullen er niet meer bij lopen. Clepkens, De Beule, De Maeyer, Geudens, Pereira, Ragolle, Rusu, Ruytinx, Thompson en Vermeiren verlieten de club of kregen te horen dat ze naar een andere ploeg mogen uitkijken. Nieuwkomer­s Karim Essikal, Charni Ekangamene, Octavio Merlo Manteca en Tom Van Hyfte zijn straks wel van de partij. Mogelijk verschijne­n er nog een tweetal testers op het oefenveld. Een van hen is de 21-jarige Luan Viana Patrocinio, een Braziliaan­se aanvaller die bij Portuguesa en Gremio heeft gespeeld. “Vermits het de bedoeling is om elke positie dubbel te kunnen bezetten, is ons huiswerk nog niet af”, zegt Roef. “We willen minstens nog voor een vijftal posities spelers aantrekken. Er wordt gesproken met een doelman, een rechtsback, een centrale verdediger, een linkermidd­envelder en met twee spitsen. Volgende week ben ik weer in het land. Dan hoop ik toch een aantal van die dossiers te kunnen afronden, zodat we met een zo goed als volledige kern op stage kunnen vertrekken.” “De voorbije seizoenen stonden we financieel sterker dan onze concurrent­en en waren spelers blij dat ze naar Beerschot Wilrijk mochten komen. Nu is het moeilijker om transfers af te sluiten, omdat we moeten concurrere­n met andere clubs uit de Proximus League en uit de Jupiler Pro League. Maar daar waren we op voorbereid.” Niet alleen op sportief, ook op commerciee­l vlak wordt volgende week nieuws verwacht. “De gesprekken met potentiële investeerd­ers zijn nog steeds aan de gang. Veel kan en wil ik daar nu nog niet over zeggen. Kandidaten genoeg, uit alle windstreke­n, maar iedereen weet ondertusse­n al wel dat we de club niet zomaar uit handen willen geven en zullen verkopen aan de eerste de beste. In de loop van de maand oktober hopen we meer te weten.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Coach Marc Brys verwacht zijn spelers vandaag om 9.30u voor de eerste training van het seizoen. Zondagavon­d (18.00u) volgt de eerste oefenmatch tegen Niel.
FOTO TOM GOYVAERTS Coach Marc Brys verwacht zijn spelers vandaag om 9.30u voor de eerste training van het seizoen. Zondagavon­d (18.00u) volgt de eerste oefenmatch tegen Niel.
 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Eric Roef.
FOTO TOM GOYVAERTS Eric Roef.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium