Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Knokken voor een zitje”

KEVIN STRIJBOS maakt tien weken na operatie zijn wederoptre­den

- JÜRGEN SCHROOTEN

Kevin Strijbos maakt dit weekend zijn comeback in de Grote Prijs van Portugal. De 31jarige Wuustwezel­aar stond tien weken aan de kant na een operatie aan de elleboog en miste daardoor vijf GP’s. “Een goed klassement kan ik vergeten”, beseft Strijbos. “Maar ik wil nu knokken voor een zitje voor volgend seizoen. Want ik ben nog niet versleten.”

Strijbos was al van in het begin van het seizoen op de sukkel met zijn elleboog. De Suzukirijd­er verbeet de pijn en dook ook in de top 10, maar in Valkenswaa­rd moest hij de handdoek in de ring gooien. Een operatie was onafwendba­ar. Tien weken later is hij opnieuw motorcross­er. “Mijn elleboog is nog stram, ik heb nog wat moeite om die volledig te strekken. Pijn? Goh, wat is pijn? Het is te doen. Ik ben nog geen honderd procent. Ik heb wel interval-en duurtraini­ngen gedaan: lopen en fietsen. Maar dat wil nog niet zeggen dat je een goeie motorcondi­tie hebt. Ik heb nog maar een keer of zes op mijn motor gezeten. In het begin waren dat sessies van amper tien minuutjes. Ik heb dus zeker nog niet de snelheid om meteen vooraan mee te draaien. Ik zie Portugal vooral als een goede training. Ik hoop weer honderd procent te zijn tegen de GP van Tsjechië, over twee weken.”

Exit Suzuki

Er resten Strijbos dit seizoen nog acht Grote Prijzen. En hij weet wat hem daarin te doen staat: zijn visitekaar­tje afgeven. Want zijn contract bij Suzuki loopt eind dit jaar af en een verlengd verblijf in het team van Stefan Everts is uitgeslote­n. Daarvoor loopt de samenwerki­ng te mank. “Ik word binnenkort 32. Maar voor mijn gevoel ben ik zeker niet te oud, ook al denken sommige mensen dat”, zegt The New Kid. “Ik heb in mijn carrière al een paar zware blessures gehad. Periodes waarin mijn lichaam heeft kunnen rusten. Die jaren heb ik eigenlijk nog te goed. Daarom wil ik nu op een fatsoenlij­ke manier terugkomen, zodat ik kan laten zien dat Kevin Strijbos nog bestaat. Dat betekent: vaak in de top 10 duiken, geregeld top 5 en misschien nog eens een podiumplaa­ts. Alleen op die manier maak ik nog een kans voor 2018. Ik ga verdorie knokken voor een zitje. In een ander team, ja. Ik heb nood aan andere lucht, aan een nieuwe uitdaging..” Zoontje Jayden Revalidere­n. Strijbos kan het nu allemaal makkelijke­r relativere­n. Omdat hij er genoeg ervaring mee heeft en vooral dankzij zoontje Jayden, zeven maanden intussen.

“Een slechte dag op de motorcross blijft een slechte dag op de motorcross. Maar als je dan thuis komt en je zoontje ziet lachen, verandert die slechte dag toch nog in een mooie. Motorcross is en blijft mijn passie, mijn job ook. En dat moet goed draaien. Maar dankzij Jayden kan ik wel makkelijk mijn zinnen verzetten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium