Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn nu sterker dan met Tielemans”

- JÜRGEN GERIL

A

nderlecht is één brok zelfvertro­uwen. De maand juli begint pas en paarswit deed met Kums, Onyekuru, Sels en Gerkens al vier toptransfe­rs. Voorzitter Roger Vanden Stock (74) zegt zelfs dat het transferhu­iswerk af is. “Met deze ploeg kunnen we ook iets speciaals doen in de Champions League.”

Trainer René Weiler is alle szins meer ont spannen dan vorig jaar, toen hij lijkbleek wegtrok toen sterkhoude­rs als Praet en Defour vertrokken. Dit keer gaf manager Herman Van Holsbeeck de Z witser vier gr ote namen. K ums is zowat de duur ste transfer ooit bij Anderlecht , Sels leverde veel loon in om uitg eleend te worden aan Anderlecht , Everton betaalt gr otendeels het s alaris van Onyekuru en Weiler wilde Gerkens er absoluut bij.

“Ik geloof nu al in die 35e titel, want ik denk dat we op dit moment een uitzonderl­ijke ploeg hebben”, zegt voorzitter Roger Vanden Stock. “We deden al vroeg vier grote transfers omdat we op tijd klaar willen zijn voor de Champions League. Eerlijk: dit team is sterker dan het elftal mét Tielemans. Toen Youri werd verkocht, moesten we hard toeslaan. Herman Van Holsbeeck krijgt hiervoor alle pluimen. Sven Kums zal rust brengen op ons midden veld. Sven is bij ons opgeleid en is eig enlijk altijd een Anderlecht speler geweest. Alleen was hij als 18jarige niet klaar voor de concurrent­ie. Nu moet hij hier de lijnen uitzetten. Onyekuru is dan weer een goalgetter die goed was voor 22 goals bij Eupen. Omdat het ernaar uitziet dat Teodorczyk blijft, kunnen we straks de twee topschutte­rs naast elkaar zetten. D an zijn w e al v erzekerd van 44 doelpunt en. ( lacht luid) En S els een jaar hur en van Newcastle: dat is onz e verzekerin­g. De voorbije twee jaar maakten we de weg vrij voor Mile Svilar en hij moet op termijn onze eerste keeper worden, maar Svilar moet bewijzen dat hij er klaar voor is. Daarom namen w e geen risico’s en huur den we Sels die weer Rode Duivel wil worden. Wat er dan met Boeck x gebeurt? Frank herstelt goed van zijn rug operatie en hee ft een belangrijk­e status in de kleedkamer. Hij zal die rol blijven spelen en de beste keeper zal spelen.” De grootste problemen gaan nog opduiken als sterkhoude­rs zoals Dendoncker, Kara o f Teodorczyk nog w orden weggeplukt. “Dat valt niet t e voorspelle­n”, vervolgt Vanden Stock. “Voor Dendoncker wordt het moeilijk, maar ik verzeker u w el dat w e alles doen om L eander te houden. Natuurlijk vragen we meer voor hem dan voor Tielemans. Als hij zich hier nog een jaartje ontplooit dan k an hij volgende z omer naar een v eel gr oter t eam dan w at hij nu voor ogen heeft. Nu g aat het om subt oppers, maar dan kan het gaan om echte grote ploegen. Denkt zijn manager aan Atlético Madrid? Wel, die club hee ft een transferve­rbod waardoor hij dan sowieso nog even bij ons zal blijven om Champions League te spelen, hé.” Want om dat k ampioenenb­al draait het ook. “Lat en we zeggen dat w e weer de f aam van Anderlecht willen uit stralen. Alles hangt natuurlijk af v an de loting als je Juventus en Barcelona trekt, wordt dat moeilijk maar ik wil graag overwinter­en in de Champions L eague. Aangezien we in pot drie zitt en, kunnen we ook een haalb are tegenstand­er loten. Met dit team kunnen we echt iets speciaals doen.” De fans geloven er alv ast in. T erwijl de abonnement enverkoop v orig jaar daalde , s taan er nu w achtrijen. “D e supporters zijn altijd enthousias t na een tit el”, be sluit Vanden Stock. “En onze transfers vallen in de smaak. Of ze ook beter voetbal zullen zien dan v orig jaar? Hoe sterker de ploeg, hoe beter het voetbal, hé.”

Roger Vanden Stock (voorzitter Anderlecht) “We willen weer de faam van Anderlecht uitstralen en overwinter­en in de Champions League.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium