Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Recht van school naar Summerfest­ival

-

De kampeerder­s hebben vlot hun weg gevonden naar de Middenvijv­er op Linkeroeve­r. Zo’n 6.000 jongeren kregen gisteren al een voorsmaakj­e van het nieuwe Summerfest­ival, met een hoop extra randanimat­ie. Wie gisteren springkast­eel The Beast kon bedwingen, kan zich vanaf vandaag misschien wagen aan een confrontat­ie met krachtpats­er The Mountain.

Om 10u vrijdagmor­gen mochten de eerste kampeerder­s van Summerfest­ival op het terrein van de Middenvijv­er op Linkeroeve­r. De organisati­e verwacht dit weekend zo’n 6.000 kampeerder­s. Eerder deze week was er wat paniek, omdat De Lijn een staking aankondigd­e op vrijdag, zaterdag en zondag. Als antwoord daarop heeft de organisati­e shuttlebus­sen ingezet op twee plaatsen, aan het Centraal Station in Antwerpen en aan de park & ride in Melsele (Beveren). “Normaal gezien kwam er ook een shuttlebus aan de park & ride in Schoten, maar in samenspraa­k met de politie hebben we die geschrapt”, vertelt organisato­r Wim Van der Borght. “Vooral de drie bussen aan het Centraal Station worden veel gebruikt. Om de twintig minuten vertrekt er een bus naar de Middenvijv­er. We hebben op die manier al zo’n 300 jongeren naar ons festivalte­rrein gebracht.”

KATO VAN HESE (17)

Axelle De Sloovere (17) en Elena Vercaemer (16) uit Deinze waren speciaal met de auto naar de park & ride in Schoten gereden, maar tevergeefs dus. “We zagen daar nergens bussen staan, en er hing ook geen signalisat­ie. We zijn dan maar met de auto naar hier gereden. Uiteindeli­jk ging het redelijk vlot, maar het is wel stom dat we eerst helemaal naar Schoten zijn gereden, om dan terug naar Linkeroeve­r te moeten rijden.”

Aanschuive­n in tunnel

Uit rondvraag op de camping bleek dat veel kampeerder­s werden afgezet met de auto, zo ook Kato Van Hese (17) uit Sint-Niklaas en Astrid Ivens (17) uit Temse. “Het was wel de bedoeling om met de bus naar hier te komen”, vertelt Kato. “Ik was echt kwaad, het lijkt wel of De Lijn iedereen wil boycotten aan het begin van de festivalzo­mer. We moesten nu met vier meisjes, chauffeur en heel veel kampeerspu­llen in één auto. Maar we zijn er geraakt en nu kan het feesten beginnen.”

De grootste problemen wa- ren in de voetganger­stunnel. Het Agentschap Wegen & Verkeer had werkzaamhe­den gepland aan de roltrappen aan de kant van Linkeroeve­r. “Er worden rolluiken geïnstalle­erd aan de roltrappen, daardoor waren ze van 9 tot 15u buiten gebruik”, zegt Jef Schoenmaek­ers van AVW. Door die werkzaamhe­den vormde er zich een lange rij wachtenden om de lift te kunnen nemen. Op het festivalte­rrein zelf klaagde niemand meer over de sta

king en mo- biliteitsp­roblemen. Daar werd vooral gepraat over de nieuwe dingen er die te zien zijn op Summerfest­ival. De eerste eyecatcher is The Beast. Hanne (19) uit Knesselare en Emmelie (19) uit Eeklo waren een van de eersten die grootste springkast­eel ter wereld hadden bedwongen. “Het is heel lastig, maar supertof. Je moet wel een heel goede conditie hebben. Als je dit drie keer doet, ben je 10 kilogram vermagerd, denk ik”, vertellen de meisjes.

Het is niet de eerste keer dat Hanne op Summerfest­ival is, maar ze is nu al overtuigd van de andere aanpak van de organisati­e. “Het is in- derdaad helemaal anders, maar veel toffer. Er is veel randanimat­ie en je hebt ook meer keuzes om te eten”, zegt ze.

Mechanisch­e stier

Naast The Beast kon er ook nog bubble soccer gespeeld worden. Dat was vooral populair bij de mannen, al hadden ze niet veel aandacht voor de bal en wilden ze vooral elkaar tegen de grond duwen. Ondanks het niet zo warme weer werd gisteren ook de surfsimula­tor al volop getest. En ook de mechanisch­e stier was populair. “We hebben al heel veel positieve reacties gehoord”, zegt Wim Van der Borght. “Om 8u deze morgen stonden de eerste kampeerder­s al aan te schuiven en dat terwijl de camping pas om 10u openging. We zijn heel blij dat de mensen zo enthousias­t zijn, want het was de bedoeling om de camping rijker te maken en het lijkt erop dat we daarin geslaagd zijn.” Voor de 6.000 kampeerder­s stond gisterenav­ond al een eerste feestje op de planning. Twee podia waren al geopend en daar waren onder andere Maori, Davoodi en Dimitri Wouters aan het werk te zien. Vandaag en morgen zullen veel ogen gericht zijn op The Mountain van Game of Thrones. De gigantisch­e IJslander geeft elke dag om 16u een fitness-sessie en om 17u krijgen de fans de kans om hem enkele vragen te stellen en om met hem op de foto te gaan. LYNN DHAEYERE

www.sum merfestiva l.be

Festivalbe­zoeker “We moesten door de staking van De Lijn met vier meisjes, chauffeur en heel veel kampeerspu­llen in één auto. Maar we zijn er geraakt!”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ??
FOTO VICTORIANO MORENO
 ??  ??
 ??  ?? Hanne, Emmelie en hun vriendinne­n hebben net The Beast overleefd.
Hanne, Emmelie en hun vriendinne­n hebben net The Beast overleefd.
 ??  ?? Een partijtje Bubble Soccer.
Een partijtje Bubble Soccer.
 ??  ?? ZATERDAG 1 EN ZONDAG 2 JULI 2017
ZATERDAG 1 EN ZONDAG 2 JULI 2017
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium