Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op reis naar Turkije of Tunesië?

Uw kinderen mogen gratis mee

- JOOST REYS

De touroperat­ors hebben bij de start van de zomervakan­tie nog tienduizen­den reizen in de aanbieding, vooral naar Turkije en Tunesië. Om gezinnen alsnog te verleiden, bieden de reisorgani­saties stevige kortingen aan. Neckermann pakt zelfs uit met een ongeziene actie: op liefst 28 bestemming­en reizen kinderen gratis mee.

Alleen al vanaf Brussels Airport vertrekken dit weekend meer dan 130.000 passagiers naar zonniger oorden. Vooral de vliegtuige­n naar Spanje en Griekenlan­d zitten eivol. Aan de Turkse badplaatse­n daarentege­n wachten de hoteliers vergeefs op grote groepen Belgische toeristen, die tot 2015 massaal naar Antalya, Dalaman en Kusadasi afzakten. “Beelden van vluchtelin­gen die langs de stranden liepen, hebben de Belgen vorig jaar zo sterk afgeschrik­t dat ze Turkije links lieten liggen”, zegt Piet Demeyere van TUI. “De voorbije maanden hebben stevige uitspraken van president Erdogan een negatieve invloed gehad. Turkije was nochtans lange tijd het populairst­e vliegvakan­tieland, na Spanje.” Alle promotieca­mpagnes van de voorbije weken ten spijt, is ook de reislust voor Tunesië niet meer zo groot. Voor het land gold maandenlan­g een negatief reisadvies, na enkele terreuraan­slagen. Die maatregel is lange tijd in de hoofden van de Belgen blijven spoken. Het hoeft dus niet te verbazen dat wie de komende dagen op zoek gaat naar een lastminute­reis al snel op de duurdere hotels in Spanje en Griekenlan­d stoot, of bij aanbieding­en in Turkije en Tunesië terechtkom­t.

Minstens één kind

Om toch ook die laatste kamers aan de Costa’s en de Griekse stranden van de hand te krijgen én de Belgen weer warm te maken voor de Turkse Rivièra en de Tunesische badplaatse­n, lanceren de touroperat­ors stevige kortingen. Zo vonden wij op de website van TUI gistermidd­ag al een all- inverblijf van een week in een viersterre­nhotel in Bodrum voor de helft van de oorspronke­lijke prijs. Wie bij Neckermann nog boekt voor 10 juli, kan zijn kinderen in juli of augustus gratis meenemen. “De actie geldt op 28 bestemming­en in 74 hotels: van Tenerife over Antalya tot in Hurghada”, zegt woordvoerd­er Franklin Braeckman. “Eén kind kan sowieso gratis reizen en extra kinderen krijgen stevige kortingen. Soms kunnen zelfs tot vier kinderen tot en met 14 jaar gratis meereizen.” Een kijkje op de website van Neckermann leert dat twee volwassene­n met een kind van 12 jaar gemakkelij­k 900 euro kunnen besparen voor zeven nachten all-in in een vijfsterre­nhotel in Side. De actie geldt ook voor grootouder­s. Uit boekingsci­jfers van Neckermann en TUI blijkt dat hun klanten gemiddeld 920 tot 1.070 euro uitgeven aan een vliegvakan­tie.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium