Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met deze renners moet Martin rekening houden

-

Promiz Roglic Sloveen Lotto.NL 27 jaar

Exwereldka­mpioen schansspri­ngen bij de juniores die na een knieblessu­re dan maar ging koersen. Miste vorig jaar in de Giro nipt de roze trui na proloog (Dumoulin was twee honderdste­n sneller) maar won daarna wel de lange tijdrit. Won dit jaar drie keer tegen de klok (Ronde van het Baskenland, Ronde van Romandië en Ster ZLM). Ook eindwinnaa­r van Ronde van de Algarve.

Richie Porte Australiër BMC 32 jaar

Winnaar van de tijdrit in de Dauphiné, klopte daar Tony Martin. En tweede in de tijdrit van de Ronde van Romandië, na Roglic. Is in bloedvorm en kan Froome op de eerste dag meteen een tikje uitdelen.

Jonathan Castroviej­o Spanjaard Movistar 30 jaar

Drievoudig Spaans kampioen tijdrijden. Klopte in de Ronde van de Algarve Martin en Roglic tegen de klok over een afstand van 18 km. Vorig jaar brons op het WK en Europees kampioen. Hield daar Victor Campenaert­s van goud.

Chris Froome Brit Sky 32 jaar

Won dit jaar geen enkele tijdrit, maar kan pieken als de beste. Was al twee keer de beste in een Tourtijdri­t (2013 en 2016) en werd drie keer tweede. Moet het meer hebben van langere afstanden, maar mag toch niet te veel tijd verliezen ten opzichte van grote rivaal Porte.

Stefan Küng Zwitser BMC 23 jaar

Piepjonge Zwitser die in de voetsporen van Fabian Cancellara wil treden. Moest in de tijdritten van de Ronde van Zwitserlan­d alleen Rohan Dennis laten voorgaan. Superfris en in bloedvorm. Rijdt als laatste bij BMC, na kopman Porte, wat bewijst dat het team gelooft in het jonge talent.

Jos Van Emden Nederlande­r Lotto.NL 32 jaar

Verbaasde met zijn tijdritzeg­e in de Giro op de slotdag, klopte daar zelfs Tom Dumoulin. Maar werd op het Nederlands­e kampioensc­hap tijdrijden pas vierde en lijkt vermoeid aan deze Tour te beginnen. Er wordt vooral op hem gerekend om Dylan Groenewege­n met LottoNLtre­in naar een spurtzege te loodsen.

Luke Durbridge Australiër OricaScott 26 jaar

Gevormd op de piste en drievoudig Australisc­h kampioen tijdrijden. Tijdritwin­naar in de Driedaagse De PanneKoksi­jde, maar het was al van 2013 geleden dat hij nog een individuel­e tijdrit had gewonnen. Dit jaar verrassend sterk in de voorjaarsk­lassiekers. Kan in een goede dag verrassen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium