Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PREMIUM: ELLIS GOURMET BURGER

-

Wat wij ervan vinden

De Classic-burger bij Ellis Gourmet is redelijk eenvoudig: een krokant broodje met een stevige hamburger, sla, tomaat, ui, mosterd en ketchup. Het enige echt aparte smaakaccen­t zit in de augurk die ook tussen de burger zit, en waarvan er een extra exemplaar op het bord ligt. Die zorgt voor een frisse toets aan een voorts best smakelijke, maar wat kleurloze burger. Niet dat er reden tot klagen is: het vlees is perfect bereid. De frietjes worden bij Ellis in een apart kommetje geserveerd en je hebt ook de keuze om extra groentjes in een kommetje te bestellen. Die variëren van een gegrilde maïskolf tot gefrituurd­e uiringen en koolsla met rozijnen.

Ellis vist in de vijver van premium-burgerkete­ns als De Burgerij en Manhattn’s en serveert een degelijke burger voor een redelijke prijs, maar is op geen enkel vlak een uitschiete­r.

Wat Koen Vanherle ervan vindt

“Vaak wordt er tussen de hamburgers een saus gelegd die gebaseerd is op mayonaise. Dat voegt meteen heel wat energie aan het geheel toe: mayonaise bevat soms tot 700 kilocalori­eën per 100 gram. Beter is om een saus als ketchup of mosterd te kiezen. Dat zijn eigenlijk suikerstro­pen die veel minder vet bevatten. Het voordeel van ‘premium’ burgerrest­aurants is dat je wat meer keuze hebt in wat je op je burger wil. Vraag dus gerust om mayonaise te vervangen door ketchup of barbecuesa­us, dat is een stuk minder vettig dan mayonaise.” Prijs: 9 euro (burger), 15,5 euro (menu) Waar we aten: De Keyserlei 21, 2018 Antwerpen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium