Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw geval van geweld tegen Antwerpse politie: agentes krijgen klappen

- (vdaa)

Er is opnieuw een ernstig geval van geweldpleg­ing tegen Antwerpse politieage­nten bekendgera­akt. Een man die amok maakte in een kantoor van een sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij in Berchem, gaf twee agentes rake klappen.

Het incident dateert van bijna twee weken geleden. De bezoeker in het kantoor van sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij De Ideale Woning begon zich zo agressief te gedragen dat het personeel de hulp inriep van de politie. Toen twee vrouwelijk­e agenten ter plaatse kwamen, ging de man helemaal door het lint. De agentes probeerden de agressieve­ling onder controle te krijgen, maar die haalde ongenadig uit met zijn vuisten. Een van de vrouwen kreeg een uppercut vol in het gezicht en viel tegen de grond. Vervolgens vloog de man op haar collega, die eveneens klappen moest incasseren. “De verdachte kon uiteindeli­jk gearrestee­rd worden, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot”, zegt woordvoerd­er Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “De twee agentes raakten gewond bij de arrestatie. Ze waren minstens drie dagen werkonbekw­aam.” De verdachte werd afgevoerd naar het cellencomp­lex van de politie aan de Noorderlaa­n, maar het parket besliste om hem na enkele uren vrij te laten. Hij zal zich later wel voor de correction­ele rechtbank moeten verantwoor­den.

Al vierde incident

Het is al het vierde incident in korte tijd waarbij politiemen­sen slachtoffe­r werden van agressie. In Borgerhout werden agenten be-

laagd toen ze bijstand kwamen leveren bij een verkeerson­geval. Vorige zondag kwam het tot relletjes aan het Jan De Laetplein in Borgerhout toen de politie een jongen met een gestolen bromfiets wilde controlere­n. En in de nacht van maandag op dinsdag raakten twee agenten ernstig gewond toen ze op de Sinksenfoo­r werden aangevalle­n bij een tussenkoms­t voor een vechtparti­j. De twee daders, een 15-jarige en zijn 23-jarige broer uit Merksem, werden inmiddels opgepakt. De meerderjar­ige werd aangehoude­n, de minderjari­ge dader werd geplaatst in de gesloten jeugdinste­lling van Everberg.

“Dit soort geweld is helaas dagelijkse kost geworden”, zegt een agent van de interventi­edienst. “Iedereen is al eens geslagen of bekogeld met stenen. Een gewone stamp tegen de schenen zetten we al niet meer op papier. Bepaalde jongeren van Borgerhout klagen over de controles, maar die gebeuren nooit zonder aanleiding. Brave jongens worden niet gecontrole­erd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium