Gazet van Antwerpen Stad en Rand

19-jarige rijdt in op fuifganger­s na ruzie

Parket eist 14 maanden cel

- (vdaa)

Het openbaar ministerie heeft 14 maanden celstraf geëist tegen een 19jarige die na een ruzie tijdens een chirofuif met een auto was ingereden op zijn belagers. Er viel één gewonde.

Het openbaar ministerie haalde bijzonder fors uit naar de jonge verdachte Ilias M., die pas maanden na de feiten kon worden aangehoude­n. “Aanvankeli­jk ontkende hij tegenover de politie dat hij iets met de feiten te maken had. Hij zou zelfs niet op de fuif aanwezig zijn geweest. Hij is een lafaard, een man zonder eer en zonder karakter.”

Muisbroek

De feiten dateren van november 2016. De jongeman van de wijk Luchtbal trok met enkele vrienden met de auto naar de chirofuif aan domein Muisbroek in Ekeren. Hoewel hij geen rijbewijs heeft, leende hij toch een auto van een dakloze man. Tijdens de fuif kregen Ilias en zijn vrienden het aan de stok met een grote groep “autochtone­n”, zoals Ilias het zelf beschreef. Hij vluchtte naar de auto om zich uit de voeten te maken. “Maar de jongeren die hem aanvielen, hielden hem tegen. Ze plaatsten een hek achter zijn auto, waardoor hij alleen nog maar vooruit kon rijden”, betoogde zijn advocate, Ilse Buyst. “Hij was bang voor zijn eigen fysieke integritei­t en die van zijn vrienden.”

Ilias drukte het gaspedaal in en reed in op het groepje jongeren. Twee van hen konden op tijd wegspringe­n, een derde werd op de motorkap geschept en knalde tegen de voorruit. “Hij heeft geluk dat dit niet veel erger is afgelopen”, gaf zijn advocate toe. “Anders hadden we misschien voor assisen gestaan.”

Het openbaar ministerie vroeg 14 maanden celstraf met probatievo­orwaarden. Advocate Buyst vroeg de rechtbank om rekening te houden met de jeugdige leeftijd van de man.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium