Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb mij g eamuseerd”

PHILIPPE GILBERT grijpt naast ritzege maar pakt prijs van de strijdlust

-

Zo kan je dus ook je verjaardag vieren. Op de dag dat hij 35 werd reed Philippe Gilbert nagenoeg de hele rit in de aanval. Pas op 3,5 kilometer van de finish werd hij gegrepen. Met de prijs van de strijdlust hield hij er toch een klein cadeautje aan over. “Altijd prettig.”

Voorlopig hadden we vooral tegenstrij­dige signalen van Gilbert gekregen in deze Tour. In de tijdrit in Düsseldorf presteerde hij nog meer dan degelijk. Maar op de slothellin­g in Longwy maandag stelde hij dan weer flink teleur. Maar gisteren ging het opnieuw de goede kant uit. Hadden de grote jongens de ontsnappin­g wat meer ruimte gegeven, er had zelfs meer ingezeten dan alleen de prijs voor de strijdlust.

“Omdat er in onze ontsnappin­g best veel sterke, ervaren renners zaten”, aldus Gilbert die in de slotfase er nog alleen met Bakelants vandoor ging. “Maar het peloton wilde duidelijk geen risico nemen. Al hebben we het wel tot het uiterste gedwongen. Toen ze ons op 3,5 kilometer van de finish grepen, was ik verrast dat er nog maar een paar renners overbleven. Achter ons moet het er hard aan toe gegaan zijn.”

Teleurgest­eld was Gilbert niet eens. “We hebben het maximum gegeven”, klonk het. “Ik heb me geamuseerd en ik krijg er ook nog eens de prijs van de strijdlust mee. Altijd mooi om zo je verjaardag te vieren.” Maar vooral zijn vorm stemde Gilbert tevreden. “Vandaag voelde ik me goed. Terwijl ik in Longwy nog helemaal geen goede benen had.” En hij besloot optimistis­ch: “Er komen nog kansen in deze Tour en die kan ik dan hopelijk wel grijpen.”

 ??  ?? Philippe Gilbert ontvangt de prijs van de strijdlust.
Philippe Gilbert ontvangt de prijs van de strijdlust.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium