Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ons middenveld is nu top drie in België”

KV Mechelen vervult wens van trainer Ferrera met komst van Rob Schoofs

- DAVID VAN DEN BROECK

Rob Schoofs is uit zijn lijden verlost. De 23jarige middenveld­er, die bij AA Gent op een zijspoor was beland, tekende gisteren tot 2021 bij KV Mechelen. Coach Yannick Ferrera maakte ongetwijfe­ld een vreugdespr­ongetje.

KV Mechelen investeert fors in zijn nieuwe ploeg. Na de definitiev­e transfers van Kolovos en El Messaoudi – en ook het ‘gratis’ aantrekken van Rherras en Pedersen – haalde het gisteren Rob Schoofs binnen. Het klopte Sint-Truiden in de strijd om de 23-jarige middenveld­er van AA Gent. Voor de Truienaars, die Gerkens en Peeters zagen vertrekken, was hij het toptarget deze zomer – logisch dat zij balen. In Mechelen daarentege­n zijn ze supertrots op hun nieuwste aanwinst, die voor vier jaar tekende. Hij is de duurste speler in de clubgeschi­edenis. Gent vroeg ongeveer 1 miljoen euro

en krijgt dat ook, over een periode van 3,5 jaar.

KV kwam tegemoet aan de wens van trainer Yannick Ferrera, die bij STVV al meer dan twee jaar met Schoofs werkte. “Rob is een aanwinst voor elke club, ik kan alleen maar hopen dat hij naar ons komt”, zei Ferrera eerder deze week. Et voilà. Schoofs zelf is vooral opgelucht dat hij weer aan spelen kan toekomen. “Bij Gent beleefde ik een moeilijke periode. Veel heb ik er niet gespeeld, terwijl dat op mijn leeftijd belangrijk is. Bij KV Mechelen hoop ik opnieuw een meerwaarde te zijn voor het elftal”, zei hij in een eerste reactie op de clubwebsit­e.

Jon

Jong en Belgisch

Het middenveld van KV, dat verdient even bijzondere aandacht. Met de komst van Schoofs is dat wel heel goed gestoffeer­d. Ferrera kan nu uitpakken met een jonge, talentvoll­e én volledig Belgische driehoek. El Messaoudi (21), Schoofs (23) en Rits (23) – die nog revalideer­t – moeten elkaar straks kunnen vinden. Filipovic is er ook nog als back-up. “We hadden al een sterk middenveld, maar nu is dat top drie in België waard”, zegt sportief directeur Rik Vande Velde. “Rob brengt extra loopvermog­en, technisch vermogen en vista en is iemand met een goeie laatste pass. Yannick heeft ons ook snel overtuigd dat de drie compatibel zijn, in verschille­nde spelsystem­en. Afhankelij­k van de situatie kunnen ze allen een beetje lager of hoger spelen.”

Zaterdag debuut

Vandaag traint topaankoop Schoofs al een eerste keer mee Achter de Kazerne. Hij ging niet mee op stage

met Gent, maar heeft uiteraard nooit stilgezete­n. Zaterdag in de oefenmatch tegen Olympiacos komt hij in principe al in actie.

“Hij oogt alvast heel scherp”, zegt Vande Velde. “Qua matchritme heeft hij een achterstan­d, maar die zal hij heel snel weer goedmaken. Daar twijfelen we niet aan. En aan zijn kwaliteite­n al helemaal niet.”

 ?? FOTO KV MECHELEN ?? Sportief directeur Rik Vande Velde, Voorzitter Johan Timmermans, Rob Schoofs en algemeen manager Marc Faes.
FOTO KV MECHELEN Sportief directeur Rik Vande Velde, Voorzitter Johan Timmermans, Rob Schoofs en algemeen manager Marc Faes.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Malinwa zoekt nog een spits, maar wil niet op Ganvoula (Anderlecht) wachten.
FOTO PHOTO NEWS Malinwa zoekt nog een spits, maar wil niet op Ganvoula (Anderlecht) wachten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium