Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kiel versterkt zich met exbelofte van Anderlecht

- (jp)

Beerschot Wilrijk heeft twee nieuwe spelers te pakken. De 21jarige aanvaller Richard Kule Mbombo komt op huurbasis over van het Congolese Racing Club Kinshasa, dat hem vorig seizoen verhuurde aan landskampi­oen Anderlecht. Rafael Romo, een 27jarige en 1,97 meter lange Venezolaan­se doelman, moet Mika Clepkens vervangen.

Doelman Romo speelde de voorbije seizoenen in Cyprus bij AEL Limassol en Apoel Nicosia. Hij stond ook al acht maal onder de lat bij het nationale elftal van Venezuela.

Richard Mbombo traint al sinds zaterdag mee en was in de oefenwed- strijd tegen SV Nielse al meteen goed voor vier treffers. Vorig seizoen maakte Mbombo vorig seizoen furore bij de beloften van Anderlecht, dat hem huurde van Racing Club Kinshasa. Beerschot Wilrijk heeft een overeenkom­st met de Congolese club om de jonge spits twee seizoenen te huren en dwong ook een aankoopopt­ie af.

Oefenwedst­rijd in Zoersel

Naast deze twee transfers is de neofiet in 1A ook nog nadrukkeli­jk op zoek naar een verdediger. De club wil die transfer deze week nog afronden. Trainer Marc Brys wil komende zaterdag graag met een voltallige kern afreizen naar de stage in het Nederlands­e Mierlo.

De Braziliaan­se tester Luan Viana Patricinio kreeg dan weer te horen dat hij niet moet rekenen op een contract en is ondertusse­n al teruggekee­rd naar Brazilië. Hij zal er dus vanavond niet bijlopen als Beerschot Wilrijk op bezoek gaat bij Eendracht Zoersel. De aftrap van die oefenparti­j is om 19.30u.

En dan is er tenslotte ook nog financieel nieuws te rapen op het Kiel. Nadat eerder deze week al werd aangekondi­gd dat het bouwbedrij­f DCA uit Beerse de nieuwe hoofdspons­or wordt, zorgde Begetube voor een verhoging van zijn budget. De firma uit Aartselaar, al jaren sponsor van Beerschot Wilrijk, zorgt zo voor een nieuwe financiële injectie.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Richard Mbombo, vorig seizoen van Anderlecht, trainde al mee sinds zaterdag en scoorde meteen vier keer in de oefenpot tegen SV Nielse.
FOTO TOM GOYVAERTS Richard Mbombo, vorig seizoen van Anderlecht, trainde al mee sinds zaterdag en scoorde meteen vier keer in de oefenpot tegen SV Nielse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium