Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op karakter naar derde ronde

Ruben Bemelmans (29) duikt met overwinnin­g top 100 weer in

-

Ruben Bemelmans tekende gisteren met een stek in de derde ronde voor zijn beste prestatie ooit op Wimbledon. De Limburger werd wel een handje geholpen door de onbesuisde Medvedev, die zwaar in de clinch ging met de vrouwelijk­e ref en allicht een fikse boete wacht.

“Hij had niks te zeggen”, stelde Ruben Bemelmans (29) vast. Hij, dat was de acht jaar jongere Daniil Medvedev, een jonge (21) en opgeschote­n (1,98 meter) Moskoviet uit het Franse Antibes die in de eerste ronde afrekende met vijfde reekshoofd Wawrinka. Een licht ontvlambaa­r kereltje. Na de openingsse­t ging zijn racket er al aan, gefrustree­rd door de dominantie van onze landgenoot.

Pas na twee beurten herpakte het Russische talent zich en zag het er zelfs benard uit voor Bemelmans, toen Medvedev in de vijfde set door zijn opslag brak. Tot de spichtige Daniil het bij 1-2 en een call die hem de 1-3 kostte stevig aan de stok kreeg met de ref, compleet van de kook raakte en het definitief liet schieten.

Muntjes naar ref

Er konden nog wel felicitati­es af voor Ruben, maar terwijl die zijn triomf vierde, haalde de Rus zijn portefeuil­le tevoorschi­jn en gooide hij muntjes naar de scheidsrec­hterstoel.

“Een idiote geste, waarvoor ik me verontschu­ldig”, excuseerde hij zich achteraf. Toch riskeert hij een ferme boete.

Bemelmans had het niet eens gemerkt. “Ik worstelde te veel met mijn emoties. Dit is immers een van mijn mooiste overwinnin­gen ooit, op mijn favoriete tornooi. Mooier nog dan twee jaar geleden op de US Open, waar ik ook de derde ronde haalde.”

Zijn beloning volgt vrijdag met een derde ronde tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 42). En over anderhalve week een terugkeer in de top 100 én een rechtstree­kse stek op de hoofdtabel van de US Open.

 ??  ?? Bemelmans schreeuwt het uit na het winnende punt. “Een van mijn mooiste zeges ooit.”
Bemelmans schreeuwt het uit na het winnende punt. “Een van mijn mooiste zeges ooit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium