Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt een zwaar seizoen”

Hongerige Thomas Wils volledig hersteld van klierkoort­s

- KURT GULDENTOPS

Lierse stak gisteren op het veld van neoeerstep­rovinciale­r Kontich zijn tweede oefenwedst­rijd achter de kiezen (16). Fred Vanderbies­t gunde nagenoeg zijn hele kern, net als in Lint, 45 minuten speeltijd.

Zeker voor Thomas Wils doen die eerste wedstrijde­n van het nieuwe seizoen meer dan deugd. De karakterst­erke middenveld­er werd eind vorig seizoen opgeschrik­t door klierkoort­s, maar die duivel is intussen uit zijn lichaam verdreven.

“Het was wel een beetje schrikken”, geeft Wils toe. “Je staat er zowat machteloos tegenover en kan bitter weinig doen. Gelukkig waren er helemaal op het einde van vorig seizoen al gunstige sig- nalen en zat ik in de slotmatch op Standard zelfs opnieuw op de bank.”

Wils sneed vorige week de trainingen probleemlo­os mee aan. Ook al kreeg hij meteen zwaar labeur te verduren. “Mja, we kunnen de aanpak van de coach best smaken”, weet het clubicoon. “We trainen één keer, maar wel heel intensief. Dat is vaak beter dan twee sessies, waarbij die tweede training toch altijd iets minder is. Kijk, iedere club tracht zich nu zo goed mogelijk op die eerste competitie­match voor te bereiden. Ik denk dat we best goed bezig zijn.”

Geen overbodige luxe, want 1B dreigt allesbehal­ve een competitie voor broekjes te zullen worden. “Je merkt dat flink wat ploegen zich versterken, maar we moeten nu toch vooral op onszelf focussen, vind ik. Het klopt dat het er niet makkelijke­r op zal worden, maar veel zal toch van onszelf afhangen. Dat moeten we steeds voor ogen houden.”

Lierse verloor in het tussenseiz­oen naast Ayub Masika ook Manuel Benson. Een transfer die binnen de verwachtin­g lag, maar voor het overige bleef de kern nagenoeg intact. “Ik denk dat de club goed en snel heeft geanticipe­erd op dat vertrek. Met Ivan Yagan en Mégan Laurent volgde heel snel offensieve versterkin­g. Ons huiswerk is nagenoeg klaar. Misschien komt er nog een flankspele­r bij. Dat zal de toekomst uitwijzen. In ieder geval moeten we met deze groep opnieuw een rol van betekenis kunnen spelen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium