Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moet mezelf wat in toom houden”

Jonas Goossens droomt van tornooiwin­st in eigen huis

- (kugu)

Nog tot zondag wordt op Royal Antwerp TC het 95ste enkeltorno­oi afgewerkt. Jonas Goossens (C+15/3), die het Antwerpse criterium in Mannen 4 aanvoert en ook een trap hoger zijn mannetje staat, is van de partij.

Jonas Goossens was dit seizoen al goed voor vier finales, waarvan hij er uiteindeli­jk één kon winnen in Mannen 4. Maar ook in Mannen 3 bereikte hij al eens de finale. Niet verwonderl­ijk dat de inwoner van Brasschaat hoge toppen scheert in het criterium. In Mannen 4 bezet hij autoritair de leiderspla­ats, in Mannen 3 prijkt hij op de achtste stek.

“Ik speelde vorig seizoen de Masters in Mannen 5, maar kon er door een blessure niet voluit mijn kans gaan. Ik was pas hersteld van een twee maanden aanslepend polsletsel en miste matchritme. Dat is me toen fataal geworden, maar het is de uitdaging om in oktober opnieuw in de Masters te staan. Deze keer dan in Mannen 4.”

Toch heeft Jonas Goossens zich op het tornooi van Royal Antwerp TC alleen in Mannen 3 ingeschrev­en.

“Bewust”, geeft hij aan. “Ik moet mezelf soms wat in toom houden. Naast tennis hou ik me ook nog intensief met fitness en gewichthef­fen bezig. Dat is me vorig seizoen fataal geworden en zorgde voor blessures. Ook nu voel ik stilaan rugpijn opkomen. Vandaar dat ik een enkeltorno­oi combineer met een iets minder intensief dubbeltorn­ooi. Bovendien wil ik de komende weken Mannen 3 spelen om mijn klassement te kunnen verbeteren. Ik hoop op te klimmen tot C+15/1. Dat is het doel. De laatste zomerweken zal ik me dan opnieuw op Mannen 4 richten om nog wat bijkomende criteriump­unten te sprokkelen.”

In een dun bezette reeks op Royal Antwerp TC ligt voor Jonas Goossens de kans voor het grijpen om zijn eerste tornooiwin­st in Mannen 3 te boeken.

“Daar droom ik van, ja. En dit is inderdaad mijn kans. Al speel ik niet echt een thuismatch hoor. Ik ben alleen overgekome­n naar Royal Antwerp TC om op een hoog niveau interclub te kunnen spelen, maar eigenlijk tennis ik al jaren op TC Witte Duvels in Brasschaat. Hoe dan ook heeft die overgang wel gerendeerd, want we zijn Antwerps kampioen geworden in onze reeks.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Jonas Goossens.
FOTO TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY Jonas Goossens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium