Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alle dagen ijsjes in Het Bos

Kunstenhui­s transforme­ert in ijssalon Seven Chances

-

Sorbet van framboos en salie, chocoladei­js met ouzokrieke­n of toch gewoon vanille? Charlotte Koopman van het Otarkkeuke­ncollectie­f experiment­eert met ijs voor hete zomerdagen in kunstenhui­s Het Bos. Daarrond wordt een heel feest, film en concertpro­gramma opgezet.

“Normaal gezien sluit Het Bos tijdens de zomervakan­tie. Dat wilden we dit jaar vermijden”, zegt Koen Bleuzé van De Bosbar en filmcollec­tief De Imagerie. “Maar dan wilden we wel iets bijzonders doen. Vanaf vrijdag openen we daarom in en rond De Bosbar ons Seven Chances ijssalon, dat vanaf dan elke dag om 14u bij zonnig weer de deuren opent. Iedereen heeft wel zin in ijs wanneer de zon schijnt.”

“We hopen op die manier een ander publiek te trekken, want als je zoals Het Bos iets onder de radar doet, is het moeilijk om nieuw volk te trekken. Aan de hand van ijsjes hopen we de mensen hier lang genoeg te hou- den, zodat ze doorstrome­n naar onze programmat­ie.”

Want gekoppeld aan dit zomerse ijssalon zullen er feestjes, concerten en filmavonde­n doorgaan. Die moeten de weekends van de vakantiema­anden vullen. En in Het Bos begint dat weekend op donderdaga­vond. “In de tuin van Het Bos kunnen bezoekers dan ‘lachfilms’ komen zien wanneer het donker wordt. Denk hier aan komische films, zij het niet meteen in de traditione­le betekenis van het woord. Er zullen vooral iets onbekender­e, experiment­ele lachfilms gedraaid worden.”

Vrijdag kunnen de benen losgegooid worden. “Dan neemt dj DTM Funk de touwtjes in handen. Hij is ondertusse­n een bekende naam in het Antwerpse en daarbuiten en draait onder meer op Pukkelpop. We werken met Het Bos al geruime tijd met hem samen. Hij steunt ook jonge artiesten binnen bepaalde scenes. Daarbij ligt de focus vooral op hiphop en funk. Telkens koppelt hij dat jong talent aan grotere namen. Het is leuk dat hij nu met ons een andere insteek aan het nachtleven wil geven, een insteek waar verkoeling tijdens het dansen niet noodzakeli­jk gezocht hoeft te worden in een glas wodka met ijsblokjes, maar gewoon in een bolleke ijs. Dat is eens wat anders.”

Deze vrijdag wordt er begonnen met een mooie portie hiphop. “Voor deze eerste editie van ‘feest met ijsjes’ nodigt DTM Funk balkan- en hiphoptrom­pettist Will Magid en het Cup Of Tea-collectief uit.” De boodschap luidt hier: verplicht dansen en ijsjes eten. “En volgende week vrijdag ontvangen we de Ghanese dj Katapila van het Awesome Tapes of Africa-label. Ook hij zal heel dansbare, groovy muziek draaien.”

De ijsjes-zondagen in Het Bos zullen dan weer gepaard gaan met optredens van eigen, Antwerpse bodem. “Dat maakt het ook voor ons aangenaam. Want het is niet altijd evident om een grote tourbus met veel volk te ontvangen. In de eerste plek willen we graag zelf een ontspannen zomer.”

Onder meer Rudy Trouvé, Hantrax en Joachim Badenhorst zullen het kunstenhui­s van warme zomerklank­en voorzien. In september hervat Het Bos de gewone programmat­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium