Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb dit tien jaar met heel veel passie gedaan”

Restaurant Vina Clara stopt ermee

-

Restaurant Vina Clara aan het Te Boelaerpar­k stopt ermee. “Het was een moeilijke beslissing, maar het is tijd voor mijn gezondheid en familie.”

Zaakvoerst­er Nele Schoonbaer­t kondigde het nieuws van haar afscheid dinsdag aan. Het is ondertusse­n ruim tien jaar geleden dat ze haar restaurant aan de Karel De Preterlei, in de schaduw van het Te Boelaerpar­k, opende.

In 2012 behaalde Nele Schoonbaer­t met Vina Clara een vermelding in de gastronomi­sche gids Gault&Millau. Ze kreeg er 14 op 20.

Peuter

Het afscheid van het restaurant valt haar zwaar, vertelt Nele Schoonbaer­t. “Het is de zwaarste beslissing geweest die ik moest maken in tien jaar tijd. Al die tijd heeft Vina Clara altijd op de eerste plaats gestaan. Maar nu is het tijd om mijn gezondheid en mijn familie eerst te plaatsen”, klinkt het.

“Ik heb een peuter van 2,5 jaar rondlopen die ik veel te weinig zie en ik ben ook vermoeid. Dan moet je op zeker moment een keuze maken. Ik heb even overwogen om iemand in dienst te nemen. Maar dat kost een hoop geld en bovendien ben ik het gezicht van dit restaurant. Iemand in mijn plaats zetten, zou niet juist zijn.”

Nele Schoonbaer­t zegt met trots terug te kijken op de afgelopen tien jaar in het restaurant. “Het is niet altijd gemakkelij­k geweest. De horeca is een zware sector, maar ik ben altijd met veel passie blijven vechten voor mijn zaak.”

Overnemers?

Op het einde van de zomer sluit Vina Clara de deuren. “Mensen die nog willen reserveren, kunnen nog bij ons terecht tot zondag 2 september. Ik hoop dat ik de volgende maanden de gelegenhei­d krijg om afscheid te nemen van mijn trouwe klanten. Want velen onder hen ken ik al jaren”, zegt ze.

Overnemers voor Vina Clara zijn er nog niet. “Ik ga mee op zoek naar overnemers. Ik hoop dat het mensen zijn die het restaurant met evenveel passie als ik willen uitbaten.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Nele Schoonbaer­t in restaurant Vina Clara: “Na tien jaar werd het tijd om te stoppen.”
FOTO PATRICK DE ROO Nele Schoonbaer­t in restaurant Vina Clara: “Na tien jaar werd het tijd om te stoppen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium