Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VRT hoorde nog niks van drugsbaron over nieuwe reeks met Tom Waes

-

De opnames van de nieuwe VRTreeks Undercover met Tom Waes gaan gewoon door. Drugsbaron Janus van Wesenbeeck, op wie het scenario gebaseerd is, wil de reeks tegenhoude­n. Maar zijn advocaat heeft de VRT nog niet gecontacte­erd.

Productieh­uis De Mensen werkt

b voor de VRT aan Undercover, een fictiereek­s waarin Tom Waes (48) een Belgische undercover­agent speelt die samen met een Nederlands­e collega infiltreer­t in het drugsmilie­u aan de BelgischNe­derlandse grens.

Het verhaal is gebaseerd op de Nederlands­e drugsbaron Janus van Wesenbeeck, die in 2011 door de rechtbank in Hasselt veroordeel­d werd tot tien jaar cel, en in 2012 tot zes jaar cel. In 2015 kwam hij vervroegd vrij, op voorwaarde dat hij België verliet. Als het van Van Wesenbeeck afhangt, haalt de serie het scherm niet.

VRT-woordvoerd­er Hans Van Goethem benadrukt dat Underco

ver allesbehal­ve een biografie van Van Wesenbeeck is. “We zijn op zoek gegaan naar een case, en baseerden ons op een aantal gekende feiten waarrond we een ver- haal hebben geschreven over undercover­agenten. Er zijn dus herkenning­spunten, maar verder is het helemaal niet biografisc­h.”

Van Goethem zegt dat de VRT voorlopig nog niet gecontacte­erd werd door Van Wesenbeeck­s advocaat Luc Delbrouck. “Als we officieel gecontacte­erd worden door de raadsman, zullen we de dialoog aangaan. Ik denk dat we hem er dan van zullen kunnen overtuigen dat het om een fictief verhaal gaat.”

“Mijn cliënt heeft zijn straf uitgezeten en wenst nu verder in alle anonimitei­t te leven”, zei Delbrouck eerder deze week. “Een geromantis­eerde reeks over Janus van Wesenbeeck kan een impact hebben op de kinderen van mijn cliënt, die allebei nog in België wonen. En dat willen wij voorkomen.”

(dhs, blg)

 ?? FOTO VRT ?? Tom Waes.
FOTO VRT Tom Waes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium