Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE “Clement zorgt voor een helder systeem”

Voorzitter Dirk Huyck laat zijn licht schijnen over voorbereid­ing en transferpe­riode

- WIM HOUTTEQUIE­T

Over de ambities van dit seizoen wil WaaslandBe­verenvoorz­itter Dirk Huyck nog geen uitspraken doen. Over de voorbereid­ing en de moeizame transferpe­riode des te meer.

Na een geslaagde stage in het Nederlands­e Doorwerth zat het bestuur gisteren samen met hoofdcoach Philippe Clement en zijn technische staf voor een eerste analyse. De Wase club is tevreden over de intensitei­t van de trainingen en de verdere profession­alisering. Ook de nieuwkomer­s laten zich in positieve zin opmerken. Maar het huiswerk van de Oost-Vlaamse club is nog niet klaar, want het loopt stroever dan aanvankeli­jk gedacht.

Voorzitter, over exact 18 dagen trapt WaaslandBe­veren het voetbalsei­zoen op gang.

“Ik heb er heel veel zin in. Naar Genk is geen evidente verplaatsi­ng, maar we zijn nog in het begin van het seizoen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we iets kunnen neerzetten.”

De voorbereid­ing is bijna halfweg. Een geslaagde voorbereid­ing tot nu toe?

“Er heerst een positieve binnen de club en er wordt intensief gewerkt, iets wat ik heel graag heb. Bovendien worden er onder Clement duidelijk stappen gezet. Hij heeft een helder systeem en duidelijk denkpatroo­n. Iedere match boeken we vooruitgan­g. De wedstrijde­n tegen Steaua Boekarest en Club Brugge waren twee goede waardemete­rs.”

vibe

Jullie haalden al drie versterkin­gen in huis. Welke indruk lieten ze na?

“Van Damme mag door zijn schorsing pas eind november aansluiten. Over de twee anderen ben ik zeer tevreden. Schryvers heeft tijd nodig om verder te rijpen, maar hij staat al verder dan gedacht. Hij brengt karakter en profession­aliteit met zich mee. Morioka is een basispion voor de centrale as. Fysiek is hij nog niet top, maar hij laat wel zien waarom we hem gehaald hebben. Technisch is hij bijzonder begaafd. Nu moet hij zich nog aanpassen aan de visie van de trainer.”

Maar de kern is nog niet compleet. De gehoopte versterkin­g voor de stage kwam er niet.

“Neen. Weet je, we onderhande­len met spelers die nog onder contract liggen. Hoe je het ook draait of keert, dat bemoeilijk­t het proces. De onderhande­lingen zijn lopende en we blijven op dezelfde pistes voortbouwe­n. Hopelijk hebben we snel witte rook.”

Een linkerflan­kaanvaller en een

extra doelman dus?

“Klopt, ik weet dat het gevaarlijk is om deadlines te stellen, maar ik hoop tegen het einde van de week een nieuwe doelman voor te stellen. Elke ambitieuze club heeft twee goede doelmannen en een derde met potentieel. We zoeken een ander profiel dan Goblet, iemand die ook klaar is voor het grote werk.”

Clement wil misschien nog een extra middenveld­er.

“Als hij dat nodig acht, zullen wij alles in het werk stellen om binnen onze middelen aan zijn eisen te voldoen.”

Ondanks de interesse in sommige spelers blijft de kern voorlopig behouden. Een positief signaal?

“Enkele spelers hebben zich vorig seizoen in de kijker gespeeld. Het is niet evident om heel de groep bij elkaar te houden, maar wij streven naar een grotere stabilitei­t binnen de kern. We laten niemand zomaar vertrekken. Ik hoop dat iedereen blijft, want ik heb het gevoel dat iedereen gelooft in ons verhaal.”

Dirk Huyck (voorzitter WaaslandBe­veren) ‘‘Het is niet evident om heel de groep bij elkaar te houden, maar we laten niemand zomaar vertrekken.”

 ?? FOTO
PHOTO
NEWS
FOTO ERIC
NOENS ??
FOTO PHOTO NEWS FOTO ERIC NOENS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium