Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij zijn geen zakkenvull­ers”

Hitduo Van Echelpoel schenkt 20.000 euro voor ‘gehackte’ videoclip aan Cliniclown­s

- GUNTER JACOBS

Van Echelpoel heeft Belgisch Gehackt ontmaskerd. “Dieje gehackte clip van ‘Waddistjom’? Da ware

wellie zellef!”, onthult het DesselsMol­se hitduo. De vergoeding van 20.000 euro voor die reclamevid­eo voor spaghettis­aus schenkt Van Echelpoel aan Cliniclown­s.

“Wij hacken alles, ook de nieuwste video van Van Echelpoel”, deelde Belgisch Gehackt mee. Dat mysteri- eus collectief had eind juni een eigen versie gelanceerd van Waddistjom?, de tweede single van het Dessels- Molse hitduo. Na een week was de video, waarin de tekst is aangepast zodat Van Echelpoel reclame voor spaghettis­aus lijkt te ma- ken, al meer dan een half miljoen keer bekeken.

Wie achter Belgisch Gehackt zit, bleef onduidelij­k. Tot Van Echelpoel deze week op Facebook zelf voor een verrassend­e ontknoping zorgde: “Dieje gehackte clip van ‘Waddistjom’? Da ware wellie zellef!”, deelt het duo in een videoboods­chap mee.

“Wij krijgen redelijk veel aanvragen om reclame te maken voor de gekste dingen, zelfs voor auto’s. Die weigeren we systematis­ch”, licht zanger Tijs Vanneste toe. “Manna (het merk in

kwestie, red.) gaf ons carte blanche. Dat sprak ons wel aan. In de zogezegd ge- hackte videoclip komt het merk zelfs helemaal niet in beeld. Daarmee trekken we de denkwijze van onze T-shirts door. Daar staat onze naam evenmin op. Vaak blijkt dat nog de sterkste reclame te zijn.”

“Dat Manna een groot bedrag naar Cliniclown­s wou storten, overtuigde ons helemaal om het te doen”, vervolgt Vanneste. Liefst 20.000 euro schenken de hitmakers daarmee aan die organisati­e. Dat oogst op Facebook tientallen positieve reacties. “Een heel mooi gebaar”, post een fan. “Jullie hebben het hart op de juiste plaats”, merkt iemand anders op.

In het onthullend­e filmpje verklaart Van Echelpoel ook deels in natura te zijn vergoed, meer bepaald met 20.000 potten saus. “Da’s een mopje van ons. Denk dus niet dat ik verzuip in de spaghettis­aus”, verklapt Vanneste, die reclamemak­ers bij deze waarschuwt. “Iedereen mag komen aankloppen, maar het moet wel oprecht zijn. Wij zijn geen commerciël­e mannen die snel hun zakken willen vullen.”

 ?? FOTO RR ?? Een beeld uit de bewuste videoclip.
FOTO RR Een beeld uit de bewuste videoclip.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium