Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dirk Impens trekt de stekker uit Menuet Veerle Baetens zoekt nieuwe producent voor Lize Spit-verfilming

- (jdr)

FICTIE

Veerle Baetens heeft niet meteen geluk met haar debuut als regisseur. De actrice regisseert de verfilming van Het Smelt, de bestseller van Lize Spit, maar ze moet op zoek naar een nieuw productieh­uis. Want Dirk Impens, producent van films en tvreeksen, doekt Menuet op.

“Momenteel voeren we samen met Veerle Baetens gesprekken met een productieh­uis dat de verfilming van Het Smelt wil overnemen. De keuze is nog niet gemaakt en heeft minder met geld te maken, dan met het vinden van een nieuwe partner die Baetens’ artistieke visie op de film deelt.”

Als de ‘overname’ enigszins vlot verloopt, hoeft Het

Smelt niet eens vertraging op te lopen, aldus Impens. Veerle Baetens zelf, noch haar agente Gudrun Burie waren gisteren bereikbaar voor verdere toelichtin­g.

Andere Menuetproj­ecten, zoals Verborgen Verlangen met Astrid Coppens, zullen wel nog worden afgewerkt. Wanneer de deur van Menuet precies dicht gaat, wil Impens (64) niet zeggen. Wel dat hij “niet om gezondsred­enen stopt”. “Dit is een bewuste, positieve keuze. Na dertig jaar is het welletjes geweest. Het is nu aan de jonge mensen.”

Menuet overlaten noemt Impens geen optie. “Daar ben ik te eigenzinni­g voor. Wat me wel spijt is dat ik medewerker­s zal moeten afdanken. Daar ben ik niet trots op, maar het is nu eenmaal niet anders.”

Menuet geldt als een van de belangrijk­ste Vlaamse productieh­uizen. Het produceerd­e onder meer The Broken Circle Breakdown, Daens, Alles Moet Weg en Manneken Pis.

 ??  ??
 ?? FOTO'S BELGA, STEFAN BEEL ?? Nu Dirk Impens Menuet opdoekt, heeft Veerle Baetens een andere producent nodig voor Het Smelt.
FOTO'S BELGA, STEFAN BEEL Nu Dirk Impens Menuet opdoekt, heeft Veerle Baetens een andere producent nodig voor Het Smelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium