Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Flankaanva­ller van Virton tekent contract, PSGverdedi­ger op komst

Aanvaller Randriambo­lolona tekent contract op Bosuil Antwerp bereikt ook akkoord met verdediger Batubinsik­a Jaadi met succes door medische keuring Great Old onderhande­lt verder met Yatabaré

- (gegy, stdr)

De supporters van Antwerp hebben lang op hun honger gezeten. De club was al in maart verzekerd van de promotie, maar tot voor gisteren had het nog maar één inkomende transfer gedaan. En dat was dan nog Alexander Corryn, een speler die Antwerp vorig seizoen al huurde van KV Mechelen - en nu ook gewoon opnieuw huurde. Het maakte de fans van Antwerp wat zenuwachti­g, zeker met de komst van kampioen Anderlecht op 28 juli. Maar nu komt er toch schot in de zaak. De grootste namen moeten nog komen, maar er werden alvast twee klinkende namen binnengeha­ald: Dylan Batubinsik­a en Zotsara Randriambo­lolona. Arme stadionomr­oeper van Royal Antwerp FC...

Flankaanva­ller Zotsara Randrambol­olona (23) komt over van Virton uit eerste amateurkla­sse en tekent een contract voor twee seizoenen met optie voor een derde seizoen op de Bosuil. De internatio­nal van Madagaskar was einde contract bij de Luxemburgs­e club. Afgelopen seizoen scoorde hij zeven keer in achttien wedstrijde­n. In het verleden speelde hij in Frankrijk voor de B-ploegen van Sedan en Auxerre. Gisteravon­d trainde hij al een eerste keer mee.

Maar ook met Dylan Batubinsik­a bereikte Antwerp dus een akkoord. Alleen de medische tests kunnen nog roet in het eten gooien. Batubinsik­a komt transfervr­ij over van de Franse topclub PSG, waar hij bij de belofteplo­eg speelde.

De 21-jarige Fransman met Congolese roots is een rechtsvoet­ige centrale verdediger die uitkwam voor de nationale jeugdploeg­en van Frankrijk. Batubinsik­a keek gisteren al toe tijdens de training in Wommelgem, maar deed nog niet mee met de groep.

Reda Jaadi, die van KV Mechelen overkwam en voor een jaar tekende in Deurne-Noord, ging gisteren met succes door de medische keuring. Ook zijn transfer kan nu afgerond worden.

De Great Old onderhande­lde gisteren met Sambou Yatabaré van Werder Bremen, maar tot een akkoord kwam het nog niet. De middenveld­er noemt het project van Antwerp “interessan­t”, maar een definitiev­e beslissing werd er dus nog niet genomen.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium