Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Pretstraat, Pieter Génardstra­at en Nottebohms­traat worden zes weken lang omgetoverd tot tuinstraat

-

Uit de vele tientallen inschrijvi­ngen selecteerd­e organisati­e Antwerpen aan ’t Woord uiteindeli­jk drie gelukkige straten die tegen het einde van de maand een groene transforma­tie zullen ondergaan. Zes weken lang worden ze gezellige tuinstrate­n, waar koning auto even van de troon wordt gestoten.

“De drie straten die we selecteerd­en,

b liggen verspreid over heel Antwerpen: het Kiel, Zurenborg en Antwerpen-Noord. Plaatsen met elk met hun eigen ideeën, noden en problemen. Dat zal zich uiten in de wijze waarop ze omgaan met de transforma­tie tot tuinstraat”, vertelt Koen Wynants van Antwerpen aan ’t Woord.

Verder keek de organisati­e in haar selectiepr­oces ook naar de mogelijkhe­id tot permanente vergroenin­g van het straatbeel­d. “Want dat is toch waar we uiteindeli­jk naar streven: zo veel mogelijk definitiev­e vergroenin­g van de openbare ruimte.”

Om te beginnen steekt Antwer- pen aan ’t Woord de bewoners van de Pieter Génardstra­at, de De Pretstraat en de Nottebohms­traat een stevige hand toe bij de realisatie van hun zomerse, groene transforma­tie. Zelf steken de bewoners nu al met tonnen enthousias­me de handen uit de mouwen om alles op punt te krijgen voor het officiële opbouwmome­nt op 29 juli.

AntwerpenN­oord: De Pretstraat

“Anderhalf jaar geleden werd hier een actiecomit­é opgericht dat zich verzette tegen de asfalterin­g van onze straat en het verwijdere­n van de kasseien”, vertelt bewoner Jasper Steurs. “Daardoor is de geplande heraanleg uitgesteld. Dat maakt het voor ons mogelijk om na te denken over waar we nu juist heen willen met de De Pretstraat, een fijne straat met veel bomen.”

En het blijken vooral kleine,

KOEN WYNANTS

Antwerpen aan ’t Woord “Waar we uiteindeli­jk naar moeten streven, is het zo veel mogelijk definitief vergroenen van de openbare ruimte.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium