Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb gepast voor het glas wijn”

-

Jan, goed uitgeslape­n op de rustdag?

“Dat viel lelijk tegen. Het was allesbehal­ve een pittoresk hotelletje. Het was heet op de kamer. Ik heb niet goed geslapen. Om 9.00u zat ik al aan de ontbijttaf­el. Al is dat geen ramp. Op de rustdag moet je niet per se de dagindelin­g van een wedstrijdd­ag wijzigen. De dag van een rit staan wij op om 8.00u. Soms is dat zelfs 7.30u.”

Je had dan ook meer tijd om door te brengen met je bezoekers.

“Mijn ouders, Daphne en Julia zouden rond 12.00u aankomen met de auto vanuit België. De rest van de ploeg wilde pas gaan losrijden om 11.00u. Dat vond ik te laat. Dus ben ik op mijn eentje anderhalf uur de benen gaan strekken. Dan was ik op tijd terug voor de aankomst van het bezoek. Anders werd het al rap 14.00u.”

Genoten van de familytime?

“Kon beter. We zijn op de middag iets gaan drinken. Maar nadien hebben we door de regen vooral op de kamer gezeten. Gelukkig blijven ze tot woensdagoc­htend in de Tour. Ik kan ze nog twee keer voor de start zien.”

Jullie zitten in de buurt van Bordeaux. Heb je als wijnliefhe­bber een glas gedronken?

“Geen druppel. Ploegmaat Cyriel Gautier had zondagavon­d een fles wijn getrakteer­d, maar ik heb gepast. Zo’n matig wijntje laat ik gerust voor wat het is. Ik zie het als een opoffering voor wat nog komt. Mocht het straks prijs zijn, drink ik de komende maand elke dag Château Petrus.”

Je trok al drie keer in de aanval. Ben je bezig met de Superstrij­dlust?

“Dat is toch een prijsje. Mocht ik geen rit winnen, is die Prijs van de Superstrij­dlust beter dan lege handen. In elke rit die ik tot nog toe had aangekruis­t, was ik in de aanval. Ik heb nog heel wat andere ritten aangekruis­t. Als ik voortga op mijn elan, zal ik er dicht bij zijn.”

Belgisch kampioen Oliver Naesen en Jan Bakelants rijden de Tour in Franse loondienst voor AG2R La Mondiale. Elke dag brengen we een snelle babbel met de twee grootste monden van het peloton.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium