Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er alles aan gedaan om weg te geraken”

Van Moer Team moet in Duitser Steigner haar meerdere erkennen

- KAREL LEMMENS

Ondanks het feit dat het Van Moer Team aan de slotrit begon met twee renners in de top drie van het algemeen klassement, is het er niet in geslaagd zijn slag thuis te halen. De Duitser Kilian Steigner kroonde zich tot eindwinnaa­r.

Met Loren Caesaert op slechts drie seconden en Jarne Van Grieken op zes seconden kon het in de slotrit van de vierdaagse in Kontich nog alle kanten uit. Zelfs na een massaspurt kon alles, want de ritwinnaar kreeg tien seconden bonificati­e, de tweede zes en de derde vier seconden. Maar omdat zeker Caesaert niet echt een spurt in de benen heeft, was het meer aangewezen om de kaart van de aanval te trekken.

“Het was ons plan om te proberen de koers hard te maken”, vertelde Jarne Van Grieken achteraf. “Het werd echter een heel snelle koers waarin het moeilijk was om weg te geraken. Team Bayern van leider Steigner toonde zich bijzonder sterk. Hun renners controleer­den het wedstrijdv­erloop. Uiteindeli­jk sta ik in de top drie van het algemeen klassement en daar kan ik vrede mee nemen.”

Opwarmroll­en vergeten

Jonas Bresseleer­s droeg in de zondagrit meer dan zijn steentje bij om de ontsnappin­g waarvan hij deel uitmaakte tot een goede einde te brengen. Zelf eindigde hij in de spurt als twaalfde. Ook gisteren reed hij opnieuw een tijdje mee in de aanval. “Ik kan gedeelteli­jk tevreden terugblikk­en op deze vierdaagse”, zegt de Brasschate­naar. “Alleen in de individuel­e tijdrit, waarin ik 75ste eindigde, bleef ik ver beneden de verwachtin­gen. Dat komt omdat ik niet heb kunnen opwarmen voor de start. Ik was mijn rollen thuis vergeten. Daardoor kon ik een mooie plaats in het eindklasse­ment vergeten. Met die ambitie was ik nochtans aan deze vierdaagse begonnen. Ik heb dat nog een beetje willen rechtzette­n door zowel in de zondagmidd­agrit als de slotrit mee in de aanval te gaan, maar echt veel heeft het niet opgeleverd.”

De slotrit was uiteindeli­jk een kolfje naar de hand van de Brit Stephen Dent, die zich de snelste toonde in de massaspurt voor Yentl Bekaert en de Tsjech Holec. Door die tweede plaats wipte Bekaert in extremis nog over de Nederlande­r Carlo Van den Berg in het puntenklas­sement. Steigner toonde zich over heel de ronde ook de beste jongere.

Het eindklasse­ment van de rushes ging naar de Fransman Raugel, terwijl Len Van Eeckhout de bolletjest­rui mee naar huis mocht nemen.

De Engelsman Stephen Dent wint de laatste rit van de Vierdaagse SintMartin­usprijs in Kontich voor Yentl Bekaert en Richard Holec.

FOTO GOYVAERTS

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium