Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Spaanse temperatur­en liggen me”

Sofie Goos pakt onder loden zon zege in Triatlon van Vlaanderen

-

Sofie Goos heeft met groot overwicht de kwarttriat­lon van Oudenaarde (1 km zwemmen, 45 km fietsen, 10 km lopen) gewonnen. De Antwerpse langeafsta­ndstriatle­te gaf er alle specialist­en op de kwartafsta­nd het nakijken.

In de Triatlon van Vlaanderen in

b Oudenaarde wilde Goos, die momenteel in Spanje woont, zich dolgraag nog eens tonen aan het Belgische publiek. Na 1000 m zwemmen in de Donkvijver­s had ze al een minuut voorsprong op eerste achtervolg­ers Sophie De Groote en Marjolein Truyers. Op het 45 km lange fietsparco­urs, dat deels over de omloop van de Ronde van Vlaanderen liep, kon Truyers in de eerste ronde nog wat terrein goedmaken en naderde ze tot op veertig seconden. Maar in de tweede helft van het fietsen wist Goos de voorsprong status quo te houden. Met driekwart minuut bonus stapte ze van de fiets. In de afsluitend­e 10 km lopen wist de Antwerpse nog een aardige voorsprong uit te bouwen. De luid aangemoedi­gde publieksli­eveling kon in de laatste rechte lijn rustig handjes uitdelen en genieten. Na 2u25’29 mocht Goos het zegegebaar maken. “Dit voelde fantastisc­h”, vertelde ze. “Onderweg werd ik constant aangemoedi­gd en ook andere triatleten spraken me constant aan. Meedoen in België was nog eens leuk, maar winnen in België is nog zoveel leuker. Al had ik er niet meteen vertrouwen in. Sophie De Groote bleef een hele tijd naast mij zwemmen. Maar eenmaal op de fiets liep het vlot en merkte ik dat ik kon wegrijden. De laatste ronde kon ik wat temporiser­en en genieten… Of ik niet te veel last had van de warmte? Nee hoor, na een half jaar Calpe ben ik wel wat gewoon. Dit waren Spaanse temperatur­en en dat ligt me wel.”

Kopenhagen

Momenteel zit Goos in volle voorbereid­ing op de Ironman van Kopenhagen op 20 augustus. Via een hoogtestag­e in de Pyreneeën zal ze zich klaarstome­n voor die wedstrijd. In 2014 werd Goos nog tweede in Kopenhagen.

 ?? FOTO RR ?? Sofie Goos in actie in Oudenaarde.
FOTO RR Sofie Goos in actie in Oudenaarde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium