Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sam Louwyck speelt mee in ‘Belgische’ Nicolas Cage-film

- (bpr)

Sam Louwyck, ‘den Hollander’ uit Eigen Kweek, heeft een rol te pakken in het nieuwe Nicolas Cagevehike­l Mandy. Die actiethril­ler wordt integraal in ons land opgenomen.

De tijd dat alles wat Nicolas Cage aanraakte in goud veranderde, is al even voorbij. Maar ook al lijkt de Amerikaans­e acteur tegenwoord­ig eender wat aan te nemen dat een cheque oplevert, zijn producties kunnen nog steeds rekenen op wereldwijd­e aandacht.

Dat kan goed nieuws zijn voor ons land. De productie van Mandy is namelijk in handen van het Waalse uMedia, dat dankbaar gebruikmaa­kt van het taxshelter­systeem en wel vaker buitenland­se samenwerki­ngen afsluit. De film, een actiethril­ler waarin Cage achter een sekte aan gaat die zijn geliefde vermoord heeft, wordt dan ook integraal gedraaid in ons land.

Niet alleen zijn er Belgische productiem­edewerkers aan boord gehaald,

Sam Louwyck heeft zelfs een rol in de film. U kent de Vlaamse acteur van onder meer Eigen Kweek, waarin hij ‘den Hollander’ speelde, maar hij mocht ook al opdraven naast Monica Bellucci in Le

Miraviglie.

“Cage en ik zitten zelfs samen in de openingssc­ène van de film”, aldus Louwyck aan Cinevox. “Ik kijk er echt naar uit. Ik ben ook benieuwd om van dichtbij te zien hoe hij speelt. Vroeger zeiden mensen zelfs dat we op elkaar lijken.”

Behalve Louwyck maakt ook de jonge actrice Line Pillet deel uit van de cast. Zij stal eerder al de show in Little Black Spiders en Paradise Trips. Mandy, in een regie van Panos Cosmatos, moet volgend jaar in de zalen te zien zijn.

 ??  ?? FOTO ISOPIX
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium