Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pendelen via de Schelde meteen razend populair

In eerste week al tienduizen­den gebruikers van waterbus en veerpont

-

De langverwac­hte waterbus die sinds 1 juli passagiers tussen Hemiksem, Kruibeke en Antwerpen vervoert, doet het erg goed. “We zitten nu al aan meer dan 25.000 reservatie­s via de website”, klinkt het bij schepen van Haven Marc van Peel (CD&V).

Juli is een testmaand voor de waterbus tussen Hemiksem, Kruibeke en Antwerpen. Passagiers kunnen nog de hele maand gratis mee. Daarvoor moeten ze eerst een plaats reserveren via de website. “In minder dan twee weken werden al meer dan 25.000 plaatsen gereservee­rd. De eerste 10.000 plekjes waren al bezet nog voor de waterbus voer. Met enig realisme kunnen we nu al spreken van een succes. We moe- ten er wel rekening mee houden dat de dienst deze maand nog gra- tis is, wat in augustus niet langer het geval zal zijn. Ook kunnen we niet zeggen hoeveel passagiers na reservatie ook effectief meevoeren”, zegt havenschep­en Marc van Peel (CD&V).

“Rekening houdend met de resultaten in juli, wordt volgende

maand een realistisc­h vaarschema opgesteld voor de toekomst. Op een aantal korte vertraging­en na, verloopt alles momenteel erg vlot.” Ook voor toekomstig­e vaarten in juli zijn volgens de website al heel wat uren volzet. Per vaart is er plaats voor zo’n tachtig passagiers.

Nog niet volzet

Nog sinds 1 juli brengt een veerpont passagiers van linker- naar rechteroev­er. Volgens cijfers van Vloot, rederij van Vlaamse Overheid, voeren tussen 1 juli en 9 juli al meer dan 21.000 passagiers mee. “In de twee weekends samen tellen we 11.489 gebruikers van het veerpont. We zijn blij met de eerste resultaten. Nu moet nog blijken hoe het verder gaat. Per keer kunnen tweehonder­d mensen mee. Er zijn al momenten geweest waarbij er meer dan 150 passagiers per keer aan boord waren. De totaalcapa­citeit is dus nog niet bereikt”, zegt Rita Bertens van Vloot.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Wie deze maand nog wil meevaren met de waterbus, zal snel moeten zijn: voor juli zijn al heel wat uren volzet.REBECCA VAN REMOORTERE
FOTO WIM HENDRIX Wie deze maand nog wil meevaren met de waterbus, zal snel moeten zijn: voor juli zijn al heel wat uren volzet.REBECCA VAN REMOORTERE
 ??  ?? MARC VAN PEELHavens­chepen “Volgende maand wordt een realistisc­h vaarschema opgesteld.”
MARC VAN PEELHavens­chepen “Volgende maand wordt een realistisc­h vaarschema opgesteld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium