Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie valt binnen in hotel multimiljo­nairs ‘The Sky Is the Limit’

De politie, voedsel en arbeidsins­pectie zijn gisteren binnengeva­llen in het luxehotel van de Iraanse broers Salar en Sasan Azimi, de multimiljo­nairs uit The Sky Is the Limit.

-

Hotel De Elderschan­s in Aardenburg, vlak over de grens bij Sluis, is het paradepaar­dje van het imperium van de zakenbroer­s Azimi. Vorig jaar werd het bekroond tot beste all-inhotel van Nederland. De Iraanse multimiljo­nairs, die ooit als asielzoeke­rs in Zeeuws-Vlaanderen strandden, kochten het complex voor “een prikje” van 500.000 euro. Met 50.000 overnachti­ngen per jaar boeken ze nu woekerwins­ten. “We werken keihard, maar zeer graag”, zegt Salar Azimi (34). “Wij doen aan topsport en presteren bovengemid­deld. Sommigen hebben dat blijkbaar niet graag.”

Terwijl de hotelgaste­n gisterocht­end rond 8.30 uur aan het ontbijt zaten, vielen politieage­nten, voedsel- en arbeidsins­pecteurs en gemeentewe­rkers binnen in het hotel. Volgens de hotelgaste­n ging het om een twintigtal man, volgens de broers Azimi om een zestigtal. “In ieder geval was er overdreven veel machtsvert­oon”, zeggen ze. “We doen dat wel vaker”, zegt Paul van der Burg, woordvoerd­er van de Nederlands­e inspectie Sociale Zaken en Werkgelege­nheid. “Het is efficiënte­r om zulke controles met verschille­nde instanties samen te doen. Dan heb je al snel heel wat mensen rondlopen.”

Op zoek naar illegalen

Het hotel van de broers Azimi, bekend dankzij het Vier-programma The Sky Is The Limit, werd ge- viseerd omdat er bij een eerdere controle illegale werknemers werden aangetroff­en. “Die controles dateren van enige tijd geleden”, zegt Van der Burg. “Zulke zaken blijven op ons netvlies staan. Vandaar de nieuwe controle.”

De controleac­tie gisteren heeft uren geduurd. Het hotel werd gescreend, computers werden bekeken en personeel werd ondervraag­d. Niemand werd opgepakt. “We zijn het gewend dat ze ons controlere­n”, zegt Salar Azimi. “Het is pure intimidati­e. Ze kunnen het niet verdragen dat wij in Lamborghin­i’s rijden en met helikopter­s vliegen. Dus proberen ze ons te pakken. Ze hopen dat wij een foutje maken of uit de bocht gaan. Zo zijn wij niet. Wij zijn heel relaxed en hebben niets te verbergen.”

Vandaag maken de Nederlands­e autoriteit­en bekend of er inbreuken werden vastgestel­d.

 ??  ?? Sasan Azimi voor zijn kasteel in Aardenburg.
FOTO PHOTO NEWS
Sasan Azimi voor zijn kasteel in Aardenburg. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium