Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Voorzorg opent zomerbar BarRed

-

Antwerpen is vanaf dit weekend opnieuw een zomerbar rijker. BarRed is een initiatief van ziekenfond­s De Voorzorg. Gezonde en ontspannen­de activiteit­en staan er centraal.

Voor de tweede keer opent het socialisti­sche ziekenfond­s De Voorzorg een pop-up zomerbar. Vorig jaar streek BarRed neer in Mechelen, nu opent de bar bij Het Keerpunt, waar 13 sociaal-culturele en onderwijsv­erstrekken­de organisati­es samen zitten in Borgerhout.

“BarRed wil jong en oud samenbreng­en en zich goed doen voelen in hun vrije tijd. Met de zomerbar willen we De Voorzorg en onze werking dichter bij het volk brengen. Het is een kans om ons voor te stellen, maar het is vooral een plaats waar mensen kunnen ontspannen”, zegt Bert Cannaerts van De Voorzorg.

De zomerbar zal op vrijdag en in het weekend geopend zijn. “Bezoekers kunnen er genieten van eten en drinken door de Ecotariër. Zij zorgen voor een aanbod aan biologisch, vegetarisc­h, veganistis­ch en halal eten aan democratis­che prijzen. Kleine gerechten variëren van drie tot zeven euro. Een gin-tonic, bijvoorbee­ld, kost er zeven euro.”

Naast eten en drinken worden bezoekers ook getrakteer­d op gratis activiteit­en. “Je kan er proeven van Tibetaanse klankschal­ensessies, nek- en schouderma­ssages, pilates, yoga, hiphop, lachsessie­s en randanimat­ie. Een aantal van die activiteit­en wordt georganise­erd door mensen uit Borgerhout. Ook de inrichting van de zomerbar is van de hand van vzw Kopspel uit de buurt.”

In de zomerbar zal ook altijd iemand van De Voorzorg aanwezig zijn, waarbij bezoekers terechtkun­nen met vragen over de werking van het ziekenfond­s. BarRed opent vrijdag met een groot openingsfe­est en sluit de deuren opnieuw op 13 augustus.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium