Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chinees compromis voor Acheampong: eerst verhuur

-

Frank Acheampong (23) is naar China afgereisd en legde zelfs al medische tests af bij Tianjin Teda. Toch is de spurtbom van Anderlecht nog niet helemaal overtuigd dat China de ideale volgende stap in zijn carrière. Daarom kwam tijdens de onderhande­lingen een compromis op tafel. Tianjin Teda zou Acheampong eerst tot november – het einde van de Chinese competitie – huren van Anderlecht met een serieuze aankoopopt­ie. Zo krijgen alle partijen vier maanden de tijd om te zien of het een perfecte match is, alvorens de miljoenen worden uitgegeven. Voelt Acheampong zich er niet thuis, dan keert hij terug naar paars-wit. De deal zal eerstdaags afgesloten worden. Paars-wit rondde gisteren de verhuur (zonder aankoopopt­ie) af van verdediger Wout Faes aan Excelsior Rotterdam. Vandaag stelt paars-wit ook zijn nieuwe thuisshirt­s voor. (jug)

KV Mechelen - Westerlo zondag om 16u.

KV Mechelen trainde opnieuw twee keer in Tubeke. In de voormiddag trainden alleen Van Cleemput, Rits en De Bie nog niet met de groep. In de namiddag stond er een lichte cardio op het programma. De oefenmatch van KV zondag in en tegen Westerlo vindt plaats in de late namiddag, om 16u in plaats van 18u. (dvd)

Interesse voor Kudimbana (Antwerp).

Waasland-Beveren toont interesse voor doelman Nicaise Kudimbana. Ook Union toont belangstel­ling. Laszlo Bölöni onderwierp zijn kern enkel aan een uitlooptra­ining. Vanaf vandaag legt de Roemeen er weer de pees op, maar enkel voor de middag. Limbombe (quadriceps) en Dierckx (voet), hielden het uit voorzorg bij verzorging. Batubinsik­a, de verdediger die overkwam van PSG, pikte voor het eerst aan bij de groep. N’Diaye (kuit) werkt nog steeds individuee­l, maar hoopt vanaf zondag weer aan te sluiten tijdens de stage in Nederland. (stdr, gegy) Genk betaalt recordbedr­ag voor Deense spits.Marcus

Ingvartsen, vorig seizoen topschutte­r in de Deense competitie, tekent naar verluidt een contract voor vier seizoenen. Volgens Deense bronnen zou Genk circa 5 miljoen euro betalen aan Nordsjaell­and. Zo wordt Ingvartsen de duurste Genkse inkomende transfer ooit . (rco)

Kenny Saief

(AA Gent) is geopereerd voor pubalgie en is minstens zes weken out. (ssg)

Dani Alves

tekent voor twee seizoenen bij PSG. De 34-jarige rechtsback wordt er concurrent van Thomas Meunier. (b)

Douglas Costa

(Bayern) wordt voor een seizoen uitgeleend aan Juventus, met aankoopopt­ie van naar verluidt 40 miljoen euro. (b)

Igor De Camargo

won met APOEL Nicosia in de heenmatch van de tweede voorronde van de Champions League met 1-0 van het Luxemburgs­e Dudelange. (b)

Arjen Robben

gaat eind deze week niet mee met Bayern op trainingsk­amp naar Azië. Volgens Bild heeft de blessurege­voelige Nederlande­r tijdens zijn vakantie een kwetsuur aan zijn rechterkui­t opgelopen tijdens een potje tennis. Bayern heeft dat nog niet bevestigd. (b)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium