Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De goesting is helemaal terug”

Yannick Wijnen staat na acht jaar afwezighei­d ruim aan de leiding Acht jaar lang bleef de ondertusse­n 26jarige Yannick Wijnen (B0) weg van de criteriumt­ornooien, maar sinds enkele weken is hij helemaal terug. En dat zal de reeks Mannen 2 geweten hebben.

- KURT GULDENTOPS

Wijnen pakte vorig weekend na

b TC Molenbos en TC Boom op Ten Hoeve zijn derde tornooizeg­e van het seizoen. Niet slecht voor een speler die bijna een decennium geen tornooi meer had gezien.

“En eigenlijk had het vier op vier moeten zijn”, lacht Wijnen. “In Kalmthout moest ik in de finale forfait geven, omdat ik door interclubv­erplichtin­gen niet tijdig aanwezig kon zijn. Maar bon, ik ben uiteraard heel tevreden. Zeker over mijn recente prestatie op Ten Hoeve. Ik had er te doen met mijn opponent Matthias Van Gucht. Hij speelde lang niet slecht, maar ik had zo’n dag dat echt alles lukte. De 6-2 en 6-0 waren geen weerspiege­ling van de match.”

Bonus

Het vuur brandt opnieuw bij Wijnen, die ruim aan de leiding prijkt in het criterium Mannen 2.

“Ja, de goesting is helemaal terug. Ik heb mijn zinnen op die Mannen 2 gezet en wil die eerste plaats behouden. Ik heb een degelijke bonus vergaard, die me de komende weken wel toelaat om over te schakelen naar Mannen 1. Ik wil een keer aftasten waar daar mijn mogelijkhe­den liggen.”

Sterk toch dat een speler met het talent van Yannick Wijnen jarenlang afwezig gaf tijdens de zomermaand­en. “Tja, het vuur was er zo’n beetje uit en de focus lag ook hoofdzakel­ijk op het volleybal, waar ik bij Amigos Zoersel toch ook op een degelijk niveau uit de voeten kon. Maar nu wil ik deze zomer even alles op het tennis zetten. Ook al heeft Mannen 2 kennelijk wat van zijn glans verloren in vergelijki­ng met vroeger. Veel jonge gasten proberen meteen de stap naar Mannen 1 te zetten. Ja, ik denk nog wel eens terug aan de vele finales die ik vroeger met Roel De Beckker (B-15/2) uitvocht. Hij is nu hoofdzakel­ijk in Mannen 35/1 aan de slag”, besluit Wijnen.

Wijnen is vanavond aan zet op TC Ter Breme, waar hij zijn eerste wedstrijd afwerkt tegen Alexander Van Kerkhoven (C+15/1) van TC Gym.

 ?? Yannick Wijnen. Na een volleycarr­ière bij Amigos Zoersel zit zijn hoofd weer volledig bij het tennis.
FOTO TOM
GOYVAERTS ??
Yannick Wijnen. Na een volleycarr­ière bij Amigos Zoersel zit zijn hoofd weer volledig bij het tennis. FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium