Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Degradatie­zorgen proberen te vermijden”

Promovendu­s SintLenaar­ts van coach Karel Meseure met één groot doel aan voorbereid­ing op nieuwe seizoen begonnen Het seizoen 20172018 is begonnen voor de spelers van SintLenaar­ts. Op de nieuwe doelman Xavier Van Eecke na was iedereen gisteravon­d presen

-

Ook Mathias Gessner was van de

b partij. Hij maakte in het tussenseiz­oen de overstap van Hoogstrate­n naar de Eesterploe­g en hoopt bij geel-groen in eerste instantie op heel wat speelgeleg­enheid. “Bij Hoogstrate­n ging dat een probleem worden”, zegt Gessner. “De club heeft vier middenveld­ers aangetrokk­en, het zou lastig worden voor mij. Dat is meteen de reden waarom ik voor de gewezen club van mijn vader (Kurt Gessner, red.) koos. Ik ben trouwens ooit zelf nog als kleine jongen beginnen te voetballen bij Sint-Lenaarts.”

Veel derby’s

Al beseft de 19-jarige youngster dat hij ook bij geel-groen zal moeten tonen dat hij zijn plaatsje waard is. “Er zit heel wat kwaliteit in de groep. Maar als gepromovee­rde club weet je dat het geen makkelijk seizoen wordt. Onze opdracht wordt niet gemakkelij­k, we moeten dan ook heel gretig starten. Ik ben wel blij dat we in dezelfde reeks staan als mijn ex-club Hoogstrate­n. Dat kan nog leuk worden (lacht). Ze verwachten hier trouwens heel wat derby’s, op dat vlak is tweede amateurkla­sse B voor een club als Sint-Lenaarts wel een zeer interessan­te reeks.”

Net als Gessner beseft ook coach Karel Meseure dat Sint-Lenaarts als promovendu­s geen makkelijk seizoen wacht. “Maar net daarom is het goed dat de spelersgro­ep de promotie met overtuigin­g heeft afgedwonge­n”, zegt de coach. “Al zullen we ons moeten overtreffe­n. Ik hoop dat de Nederlande­r Emiel Linkers vooraan een meevaller wordt. Al hoop ik vooral uit de degradatie­zorgen te blijven. Als we het behoud zouden kunnen verzekeren, schat ik dat even hoog in als de promotie van vorig seizoen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Coach Karel Meseure spreekt zijn groep toe op de eerste training.
FOTO GOYVAERTS Coach Karel Meseure spreekt zijn groep toe op de eerste training.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium