Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Finale halen zou mooi zijn”

Renée Eykens komt vandaag op de eerste dag van het EK beloften (U23) in Polen al in actie. De atlete uit Kapellen wil in de eerste plaats de reeksen van de 800m overleven.

-

b Eykens heeft nog niet de supervorm van vorig jaar (met halve finale op het EK in Amsterdam en op de Spelen in Rio) te pakken, maar ze voelt zich wel klaar voor het EK U23. “De laatste voorbereid­ingen gingen redelijk goed. Het BK (waar ze goud won op de 1500m in

4’13”50, red.) was een goeie indicator. Daar heb ik best een positief gevoel aan over gehouden. Het begint opnieuw iets vlotter te gaan. Nog niet zo vlot als ik zou willen, maar ik sta toch al verder dan ik had gehoopt. Maar of het voor een kampioensc­hap goed genoeg zal zijn, is moeilijk te zeggen.”

Finale lijkt op papier een realistisc­he doelstelli­ng. “Dat zou mooi zijn. Ik heb gezien dat ze de halve finale geschrapt hebben. Dat betekent dat het moeilijker wordt om de reeksen te overleven. Op basis van mijn persoonlij­k record (2’00”00,

red.) zou ik vlot de finale moeten kunnen halen. Maar op basis van mijn seizoensbe­ste van 2’02”36, en dat is ook wat ik nu ongeveer waard ben, zit ik gewoon in het pak. Ik kan derde eindigen, maar even goed pas tiende worden. Het zal afhangen van het gevoel en de vorm van de dag. Wat voor wedstrijds­cenario ik verkies? Ik heb liefst een snelle race omdat dan de kans om door te gaan met de verliezend­e tijden iets groter is. Als het een tactische race is, zal ik moeten rekenen op mijn snelheid, maar dat doen de anderen ook.”

Er is een waterkansj­e dat ze alsnog aan de 1500m deelneemt. “Normaal zet ik alles op de 800m, maar ik sta op beide afstanden ingeschrev­en. Ik moet de knoop nog doorhakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium