Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jorn Dams is de nieuwe coach

Waterpolo Eersteklas­ser Antwerpen heeft een nieuwe coach. Speler en boegbeeld Jorn Dams neemt de fakkel over van Patrick Van Ginneken, die sportief directeur van de club wordt.

-

Patrick Van Ginneken was drie

b seizoenen hoofdcoach en laat een stevig geolied geheel achter voor zijn opvolger. “We hebben vorig seizoen voor de eerste keer sinds lang kunnen meestrijde­n voor de titel. Alleen in de laatste wedstrijde­n konden we niet bevestigen, maar de vooruitgan­g die we maakten, was opvallend. Het is nu kwestie om deze positieve lijn door te trekken”, zegt Dams.

Met de aanstellin­g van Dams zet de club een logische stap. Dams speelde meer dan tien jaar geleden nog mee in de titelstrij­d tegen Kortrijk. Hij was jarenlang het boegbeeld als speler. Voorzitter Danny Motton is zeer tevreden met deze gang van zaken.

“Met Jorn hebben we iemand die het klappen van de zweep kent en Patrick Van Ginneken kan zijn brede kennis van onze sport ten dienste stellen van de gehele waterpolo-afdeling. De voorbije seizoenen schoten we tekort op de cruciale momenten. Nu hebben we geen excuus meer om voluit voor titel en/of beker te gaan. De kern is nagenoeg intact gebleven”, aldus Motton.

Patrick Van Ginneken kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn drie seizoenen als coach.

“Ik ben blij en triest tegelijk. Het waren voor mij drie leerrijke en prettige jaren. Als groep zijn we naar elkaar toegegroei­d. Het is moeilijk dat nu achter te laten”, zegt Van Ginneken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium