Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten verstandig met budget omspringen”

Berchem blijft lang in de luwte, maar sportief manager De Mulder heeft plan klaar

-

Voor een club die over enkele dagen aan de voorbereid­ing op het debuutseiz­oen in de eerste amateurkla­sse begint, bleef het de voorbije weken opvallend stil bij Berchem. De uitdaginge­n zijn nochtans groter dan ooit, maar geelzwart laat zich niet uit zijn lood slaan.

“Stilstand bij Berchem? Hoezo”, vraagt sportief manager Marc De Mulder zich af. “Wij handelden al heel snel vorig seizoen om het grootste deel van onze vaste wedstrijdk­ern langer aan de club te binden. Dat was de eerste, niet te onderschat­ten taak.”

Maar straks heten de tegenstrev­ers Lommel, Dessel en Deinze en niet meer Zwarte Leeuw of Hades. Er moeten toch nog spelers bijkomen? Marc De Mulder: “Ja, maar we mogen niet over één nacht ijs gaan. Vorig jaar deden we zeven, acht transfers die zowel sportief als persoonlij­k helemaal binnen de club en de spelersgro­ep pasten. Ook deze keer moet het er direct op zijn, maar het wordt er niet gemakkelij­ker op.” Hoe bedoel je? “Berchem wordt nu anders bekeken. Eigenlijk zijn er over heel België plots maar vierentwin­tig clubs meer voor ons in de rangschikk­ing. Als wij ons nu willen versterken, moeten we in hogere categorieë­n kijken dan vroeger.” Wat soort spelers mogen er nog zeker bij? “Twee defensief ingestelde jongens. Een centrale verdediger is de grootste prioriteit. Daar hebben we nu alleen Vande Velde en De Wilde. We volgen hiervoor twee pistes. Een middenveld­er zit er zeker ook nog aan te komen. De transferma­rkt is nog maar net in beweging gekomen. Misschien kunnen we volgende week al iemand voorstelle­n, maar ik hoop ten laatste tegen het begin van de stage in Mierlo (28-30 juli, red.) die dossiers af te ronden. Berchem moet nog altijd verstandig omgaan met zijn budget.” Heeft het afhaken van exvoorzitt­er Erik Vermeylen ook sportief grote gevolgen?

“Zijn vertrek is zeker een aderlating voor de club. Maar de mensen in de beheerraad werken ontzettend hard aan de opvolging van Erik. Gelukkig waten de inkomsten de voorbije jaren al goed gespreid, waardoor Berchem minder afhankelij­k is geworden van die middelen. Achter de schermen is een reorganisa­tie aan de gang, maar de spelers zullen daar niets van merken.” Hoe schat je zelf de kern in die aan eerste amateurkla­sse zal beginnen? “We gaan geen top vijf spelen, daarvoor zijn er te grote verschille­n tussen ons en profession­ele ploegen als Dessel, Lommel en Virton. Als er niets misloopt, staat de top vijf dus al vast. Daarnaast zie ik ons zeker geen slecht figuur slaan. We krijgen wel een zware competitie­start. En niet vergeten dat je vier ploegen achter je moet houden, maar ik hoop wel op een rustig seizoen.” KRISTOF SOMERS

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Marc De Mulder met Matti Van Minnebrugg­en na het behalen van de titel vorig seizoen. “Er komen nog twee verdediger­s en een middenveld­er bij”, zegt De Mulder.
FOTO TOM GOYVAERTS Marc De Mulder met Matti Van Minnebrugg­en na het behalen van de titel vorig seizoen. “Er komen nog twee verdediger­s en een middenveld­er bij”, zegt De Mulder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium