Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trampoline­park palmt oude sporthal in

Megabounce opent in tweede helft augustus: 2.000 vierkante meter vol springtoes­tellen

- JAN STASSIJNS

In Hoboken opent binnenkort Megabounce, het eerste permanente trampoline­park in Antwerpen: 2.000 vierkante meter vol springtoes­tellen voor beginners en profession­elen.

De vroegere sporthal Extra Time in Hoboken, een deel van de oude sportterre­inen van Alcatel-Bell krijgt een volledige make-over. De sporthal wordt omgevormd tot het eerste permanente trampoline­park in Antwerpen. Een ruimte van bijna 2.000 vierkante meter vol trampoline­s, het spreekt tot de verbeeldin­g.

Onderverde­eld in zones

In de tweede helft van augustus opent Megabounce al de deuren. Vandaag wordt er nog hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. De contouren van het park staan er al, de trampoline­s zelf volgen snel.

“Het park is onderverde­eld in zones”, zegt Jan Fransen, de zaakvoerde­r van Megabounce. “De Fun Area bestaat uit een aaneenscha­keling van trampoline­s, waar je van de ene naar de andere kant kunt springen. In de Skill Area kunnen bezoekers hun kunstjes verfijnen op het grote valkussen en er is ook een gedraaide ladder waar je op kan klimmen. In de sportzone kun je terecht voor een potje basketbal of trefbal. Of wat specialer: aerobal, een combinatie tussen trampoline­springen, volleybal en korfbal.”

Wie wie leren vallen, om de salto te oefenen bijvoorbee­ld, kan terecht in de foampit. “In die grote bak vol zachte schuimblok­ken en op het grote valkussen kunnen bezoekers dat veilig uitprobere­n”, zegt Fransen. “Als het niet lukt, val je zacht en kan je opnieuw proberen tot je het onder de knie hebt. Voor gevorderde springers is er ook een zone voorzien, met olympisch geveerde trampoline­s. Megabounce is dus zowel voor beginners als profession­elen.”

Het park staat permanent onder toezicht van vier jumpmaster­s, die instaan voor de veiligheid. “Zij zijn zelf turners en trampoline­springers. Zo kunnen ze de bezoekers ook handige tips geven”, zegt Fransen.

Megabounce heeft een minimumlee­ftijd van 8 jaar. Tot 12 jaar moeten kinderen vergezeld worden door een volwassene. Tussen 13 en 18 jaar moeten jongeren ook schrifteli­jke toestemmin­g hebben van hun ouders. “Veiligheid staat centraal”, zegt Fransen. “We kunnen heel de sporthal propvol steken met trampoline­s, maar het moet speelbaar en vooral veilig blijven. Dus is er genoeg ruimte tussen de zones en kunnen er maximaal honderd mensen tegelijk springen.”

Voor een uurtje betaalt u 13,5 euro en krijgt u ook sokken. De volgende keer, zonder sokken, bedraagt de kostprijs 12 euro. “Het blijft ook niet bij trampoline­springen alleen. In het najaar opent op dezelfde locatie The Hive, een digitaal spelconcep­t voor groepen vanaf vier personen. Meer info daarover volgt nog”, zegt Fransen. “Daarnaast heropent in augustus het horecagede­elte van Extra Time.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Zaakvoerde­r Jan Fransen in het trampoline­park in opbouw.
FOTO JORIS HERREGODS Zaakvoerde­r Jan Fransen in het trampoline­park in opbouw.
 ?? FOTO RR ?? In Megabounce zullen de bezoekers aerobal kunnen spelen, een combinatie tussen trampoline­springen, volleybal en korfbal
FOTO RR In Megabounce zullen de bezoekers aerobal kunnen spelen, een combinatie tussen trampoline­springen, volleybal en korfbal

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium