Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Normaal gezien is onze kern compleet”

-

Ook voor City Pirates is de kop eraf. De promovendu­s in tweede amateurkla­sse startte gisteravon­d in het eigen Jef Mermanssta­dion de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen.

City Piratescoa­ch Yves Van

b Heurck kreeg een zo goed als voltallige kern over de vloer voor de eerste training. “Alleen Dreesen (werk), Van Hove (vakantie) en derde doelman Deboeure (enkel) ontbraken nog”, zegt Van Heurck.

De coach legde er op de eerste training meteen twee uur en een half de pees op. “Den boswachter is terug, maar we trainden zo goed als alles met bal. Veel oefeningen van zo’n tien minuten op afwerking, balbezit en kaatsen. Het zag er goed uit. De meesten hebben echt niet stilgezete­n tijdens hun vakantie. El Jattari was scherper dan ooit, Van Zantvoort stond er en ook Sababti was helemaal in orde. Ahmed amuseerde zich duidelijk. Ik ben blij dat hij terug is, het is echt een sterke jongen. Toen alle anderen op hun tandvlees zaten, dolde hij nog wat met de rest.”

Toch blijf Van Heurck ook voorzichti­g. “Tuurlijk, het is deze dagen toch nog wat meer spielerei en kilometers maken. Pas later gaan we echt doorselect­eren. Maar in principe is onze kern compleet, zeker als ook Dreesen morgen

(vandaag, red.) bij de groep komt. Ook de andere nieuweling­en, zoals Van Tongerloo, lijken helemaal op punt te staan.

Tester

Nog opvallend: naast de vaste groep was er ook een tester aanwezig. Van Heurck: “Die zal snel minuten krijgen. Dan kunnen we zien waar die staat. Maar in principe gaan we het met deze groep doen. Ik heb er erg veel zin in. Vorig seizoen was het nog wat wennen (Van Heurck kwam toen als

coach uit provincial­e, red.), maar nu ben ik het allemaal toch wat meer gewoon. Het is minder zoeken en dat werkt toch ontspannen­der. Zeker in een goed geregelde club als City Pirates.”

Vanavond werken de spelers een intensieve duurloop af, morgen wacht de eerste oefenpot tegen ‘s Gravenweze­l-Schilde. “Normaal gezien zullen de meesten dan zestig minuten spelen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Coach Yves Van Heurck met enkele spelers op de eerste training van City Pirates.
FOTO TOM GOYVAERTS Coach Yves Van Heurck met enkele spelers op de eerste training van City Pirates.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium