Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kamp met een hernia”

-

Ook Nijlen is het seizoen gisteren op gang getrokken. Behalve nieuwkomer Jens Peeters was iedereen aanwezig op de eerste training van de derde amateurkla­sser.

Ook spelmaker Jens Dijck was aanwezig, al stond die nog naast de zijlijn toe te kijken. “Het is al geleden van de laatste competitie­match dat ik nog een bal geraakt heb”, begint Dijck. “Ik had al langer last van mijn rug en nu blijkt dat ik een hernia heb. Vorige week ben ik naar de dokter geweest en die zei me dat ik op 13 augustus moet terugkomen. Dan gaan ze kijken of het beter is. Als dat niet het geval is, dreigt een operatie. Dat wil ik absoluut vermijden, want het is niet makkelijk om na een rugoperati­e terug te keren op niveau. Je bent minder mobiel en dat gaat ten koste van de prestaties. Maar ook als ik niet geopereerd moet worden, zal het wel even duren voor ik weer op niveau ben. Ik heb de hele voorbereid­ing gemist en lig al veertien weken stil. In het beste geval ben ik tegen het einde van 2017 terug op mijn best.”

Mikken op rustig seizoen

Dijck denkt anders wel dat Nijlen klaar is voor een goed seizoen. “Er zijn wat spelers bijgekomen, ik denk dat de concurrent­ie groter is en dat kan alleen maar leiden tot betere prestaties. Vorig seizoen zijn we sterk begonnen en daarna hebben we een mindere periode gehad, maar al bij al hadden we toch een goed seizoen. Ik denk dat we nu niet te ambitieus moeten zijn. Net als de vorige twee campagnes mikken we op een rustig seizoen. De sterkte van Nijlen blijft sowieso het groepsgevo­el, hopelijk blijft dat ook zo met de toegenomen concurrent­ie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium